Torstaina kävimme Jossun ja Ellin kanssa itsekseen reenaileen hallilla agilityä. Otin Sisulla putki-kepit sarjaa ja hienosti osasi poika aloittaa kepit :) Keinua mentiin myös irti ja vähän vauhdikasta radan tynkää.

Eilen kävimme ensin tottistelemassa Hietasaaren tanssilavan parkkipaikalla. Sisun seuraaminen oli ihan kamalaa ja sitä piti harjoitella ihan askel kerrallaan. Muut liikkeet meni ihan mukavasti ja paikalla olot myös. Myös Lilli kävi häiriönä tepastelemassa ja leikimme pallolla ja harjoittelimme hihnassa käppäilyä ja istumista. Olimme myös häiriönä Cujo-rotikalle kun Marika reenasi sen kanssa. Tokoilun jälkeen ajoimme hakumetille ja siellä Sisu ja Seri-rotikka pääsivät aluksi leikkimään keskenään. Oikein hyvää seuraa oli kyllä Sisulle kun se on viimeaikoina yrittänyt alkaa vähän pullistelemaan muille niin ottipa nuori rotikka neiti luulot pojalta pois. Itse hakuhommat menivät ihan persiilleen, Sisu ei malttanut keskittyä ollenkaan vaan paljon kiintoisampia olivat alueella olevat kuset, argh. Noh kolme maalimiestä kuitenni löytyi jotenkuten. Mutta tässä on nyt palattava takaisin päin ja kasvatettava vaan maalimies motivaatiota enemmän. Ja alue mihin useammat koirat on kusseet ei ole kyllä ihan omiaan Sisulle. Sillä on ihan pakon omainen tarve päästä nääs kusemaan siihen päälle räyh räyh! Lillikin käväisi metsän puolella ja vähän sitä ujostutti oudot ihmiset ja uusi paikka. Vaan eipä auta kuin jatkaa totuttelua :)

Tallihommissa Lilli on ollut jo oikein reipas kun ympäristö on alkanut käydä sille tutuksi. Ei pelännyt edes traktoria kun leikimme yhtäaikaa pallolla pihalla. Teimme taas tuttavuutta Vikke-hevosen kanssa molemmat käyttäytyivät oikein nätisti. Meidän pihalla on nyt valjakkoajo kisat ja pihat ja metsiköt täynnä haskeja ja muita koiria. Lilli oli hieman ihmeissään moisesta tohinasta, vaan eipä se auta kun lähtä takaisin katselemaan meininkiä ja komeita koiria :)

Mainitsenpa muuten että ilmoitin Lillin acitvedogilla alkavalle pentukurssille. Toivottavasti päästään mukaan. Tällainen oli kurssin sisällöltö lyhyesti: Kurssilla harjoitellaan mm. koiran motivointia ja oikea-aikaista palkitsemista sekä opetellaan arkitottelevaisuutta tavoitteena iloinen ja yhteiskuntakelpoinen koira. Lisäksi tutustutaan agilityesteisiin ja käydään läpi erilaisia pennun aktivointikonsteja. Sisun ilmoitin kesäksi valmennustunneille jatkamaan reenailua, toivottavasti mahdumme mukaan kun kurssit tuntuu olevan niin kovin suosittuja.