Ohjatut agireenit tiistaina oli tietenni siirretty ja meikäläinen ei ollut sähköpostia tietenkään lukenu. No kaahailin sitten äkkiä haukiputaalta Kiiminkiin hakuporukan reeneihin. Sisulle ei tullut tietenkään rasioita eikä kapuloita mukaan joten hän sai tyytyä olemaan autossa :( Ite käväsin maalimiehenä muille ja Lillukka kävi makkararingissä. Kyllä sillä vaan muuttuu se itsevarma "riiviö-olemus" kun Sisu jää pois kuvioista. No kävi Lillukka kuitenni makkarat syömässä :) Sitten vähän tokoilin Sisun kanssa omalla pihalla kun siellä oli tanhuissa käyviä lapsosia häiriönä. Lillin kanssa ollaan tokoiltu vähän seuraamista, istumista, maahan menoa ja pikkuisen jopa paikalla oloa istuen. Niin että olen ottanut muutaman askeleen poispäin tytöstä kun se istuu ja palannut heti palkkaamaan. Makkaran innoittamana Lilli kiipeää vaikka kuuseen...

Kävin sitten yksikseni agiliitelemässä seuraavana päivänä. Otin alkuun keppejä sitten hyppy-kepit ja lopuksi pientä mutta vauhdikasta rataa minkä päätteeksi oli kepit. Sisu osaa etsiä aloituskohdan aika näppärästi, aina aloitti oikeasta kohdasta. Keppien aikana minun on oltava hiljaa ja kädet sievästi alhaalla, tai muuten tulee Sisu katsomaan kesken keppien olisiko mitään makkaraa tyrkyllä.

Eilen illalla oli myös mätsäri Oulussa missä esitin kk. mäyräkoira Anin. Ani on kaverini Kastun koira ja aivan lutunen. Sisu oli onnesta soikeana kun näki Ani ja Kira tytöt. 8kk ikään kasvanut rotikka Ruuti taasen ei ollut enää kovin ihana Sisun mielestä ja jopa sen omistaja Maikki oli Sisusta kovin inhottava koska se haisi Ruutille. Lilli taas kävi Maikilla ja Ruutilla Tuirassa leikkimässä ja Ruuti ja Lilli olivat oikein hyvää pataa ja hyvät tuli leikit vaikka kokoeroa onkin. Lilli tietää että isoja koiria on kätevää purra melko taakse ja hyökkiä tuolin alta kimppuun mihin isot koirat ei pääse, aika etevä tyttö ;) Mutta palataanpa vielä siihen mätsäriin, mäyräkoirat Kira ja Ani saivat molemmat punaiset nauhat, mutta loppukehässä eivät kuitenkaan palkinnoille päässeet. Molemmat käyttäytyivät todella hienosti, mikä lienee Kastun kovien näyttelyharjoitusten ansiota ;) Myös Ruuti ensikertalainen käyttäytyi yybersuper hienosti ja sai punaisen nauhan ja taisi olla loppukehässä kuuden parhaan joukossa. Koiria oli ihan hirveästi, varmasti lähemmäs 200 paikalla. Vaikka oli kolme kehää pyörimässä kokoajan meni paikanpäällä useita tunteja. Kävimme läheisellä kentällä palloilemassa ja kaverini Saara tutkiskeli myös Lilliä ja hänen pikkuisia hampaitaan. Kunhan saadaan tehosterokote vielä laitettua niin päästään pikkuhiljaa Lillinkin kanssa mukaan mätsäreihin. Sisun kanssa ei oikein innostusta niinkään ole mätsäreihin. Sisu kyllä tykkää hengailla paikoissa missä on paljon koiria, hauskaa! Mutta vieras ihminen kopeloimassa poikaa=hyi. Joten en viitsi turhaa poikaa kiusata kun niitä semmoisiakin harrastuksia olemassa mistä Sisu tykkäilee. Ollaan kuitenkin leikkauttamassa Sisu jossain vaiheessa niin sille ei mitään näyttely-uraa ole tulossakaan. Toisaalta harmittaa kun Sisu on melko komia (ainaki omasta mielestäni :)) ja ollaan mätsäreissä saatu kehujakin sen hyvästä rakenteesta, turkista, liikkeistä ja hyvistä+lihaksikkaista takajaloista :) Sisu esiintyy kyllä hyvin ja seisoo ryhdikkäästi mutta se kopelointi on sille melkosen tympiää ja palleja kun kokeillaan se haluaisi istahtaa maahaan.

Mutta on se hyvä että on noita lainakoiria jos alkaa esimerkiksi tuota mätsärihammasta kolottaa ;)