Tänään sitten päästiin tositoimiin. Aluksi aitaukseen mentiin niin että Sinikka ohjaa koiraa ja itse ollaan koiran kaverina takana. Sisu toimi Sinikalle tosi hyvin, oli kuuliainen ja työskenteli mielettömän hyvin. Todella sievällä ohjauksella sai pojan tekemään asiat, oli sitä ilo katsella. Samalla minä kuljin koiran tukena takana ja saatiin neuvoja ohjeita kepin käytöstä, koiran ja lampaiden lukemisesta jne. Toinen kierros kehiin ja Sisu päästettiin jo irrallaan hommiin. Hyvin toimi taas, uskomatonta miten rauhallisesti se työskentelee. 

Päivällisen jälkeen sitten meikäläinen rattiin ja kepin käyttöä harjoittelemaan. Olipahan siinä hommaa kerrakseen opetella oleman tilanteen tasalla yhtäaikaa kun kävelee väärinpäin ja kuuntelee ohjeita. Sisu toimi jälleen hyvin vaikka minä en osannutkaan ohjata yhtä sievällä otteella kuin Sinikka tekee. Neljännelle kierrokselle vaihdettiin uusi lammasporukka ja tämä olikin astetta liikkuvampaa väkeä, Sisun ei kestänyt olla kovin lähellä lampaita. Lampaat aistivat että tätä koiraa ei ihan häntään päästetä ja kulkivat todella reippaalla tempolla eteenpäin. No saatiinpa harjoitella nyt sitten koiran hiljentämistä, pysäyttämistä ja vähän kai se kanttiakin kysyy koiralta olla kuin viilipytty ja hiuksen hienoilla liikkeillä toimittaa lampaat oikeaan suuntaan.

Sinikan kanssa Sisu oli tosi hyvää pataa ja jopa istahti sen syliin rapsuteltavaksi reenin jälkeen kun poikaa kovasti kehuttiin. Sinikka jopa totesi että tämmöisen koiran voisi itselleen ottaa :)

Päivästä jäi tosi positiivinen kuva ja Sisu yllätti minut jälleen kerran ihan totaalisesti. Ihmeen hyvä hermoinen se oli ja rauhallinen kuin mikä. Saa nähdä miten huomenna käy, toivotaan parasta. Lilli on ollut myös mukana tohinassa. On ollut uusia leikkikavereita ja ihmiskavereita. Ollaan myös Lillukan kanssa opeteltu uutta sanaa "hauku" ja täällähän oli sitten oivia ihmisiä tyttöä vähän haukuttamaan. Suunnitellaan nääs Lylpertistä haukkuvaa hakukoiraa, hyvin se ainakin haukkuu vaikka hakuilusta ei vielä ollakkaan ihan jyvällä. Tyttöä on haukuttanut tähän mennessä n. 8 eri ihmistä. Laitan kuvia myöhemmin kehiin kunhan tämä nettiyhteys pelittäisi vaan hitusen nopeammin.