Keskiviikkona liideltiin jälleen Sisun kera activella. Harjoittelimme tvistiä ja sekös se vasta vaikeaa oli. Sisu kyllä menee sinne minne ohjataan, mutta itse tuntuu että on jalat solmussa ja takaperin liikkuminen on kovin vaikeaa. No saatiin me muutamia hyviä onnistuneita suorituksia :) Yhdellä kerralla ohjaukseni jäi niin jälkeen että Sisu hyppäsi päin estettä ja minun käsi tietenkin siinä tulilinjalla ja tuli melko törmäys. Sisu myös lensi täydestä vauhdista puomilta alas jostain ihmeen syystä. Onneksi ukkeli on kovakalloinen kaveri ja eipä paljon menoa hidastanut.

Harjoittelimme myös kepeille imuttamista kaukaa avokulmasta. Hyvin meni ja ohjureihinkin ollaan nyt totutettu ettei koira pääse väärästä kohtaa sisään kepeille. Imu oli niin tehokasta että kun lopuksi otettiin pikkuista rataa niin Sisu meni aina kepeille vaikka olisi pitänyt mennä vieressä olevaan putkeen. Paukuttelin sitten sitä putkea niin saatiin mielenkiinto takaisin putkeen :) Hauskat reenit vaikka käteni kipeytyikin lisää törmäyksen ansiosta :D

Tänään sunnuntaina läksimme sitten viestikurssille Jossu apuohjaajana mukana. Aluksi oli teoriaa ja sitten suuntasimme maastoon. Sisu pääsi kokeneempien koirien kanssa samaan porukkaan juoksemaan. Mukana oli dobermanni ja bortsu. Sisu oli taitavana, odotteli rauhallisena kuin viilipytty. Juoksutimme pitempää matkaa kuin koskaan ennen, n.600m ja viisi taivalta. Hyvin palautui juoksusta ja eipä edes läähätellyt/näyttänyt mitenkään väsyneeltä. Minulta lähti vähän nihkeämmin Jossua kohti mutta juoksipa kuitenkin myös sinne suuntaan. Mitään hätää minun luokse sillä ei ollut vaan se hidasti vähän miettimään ja jatkoi sitten matkaa. Käskimme sitten radiopuhelimen kautta Jossua huutamaan metsän läpi että saadaan täysi vauhti taas päälle. Hauskaa kyllä oli ja tosi tyytyväinen olin koiraan. Nyt ehkä saadaan myös viestiin uusia reenikamuja niin pääsee sitäkin lajia sitten hitusen enemmän taas reenaan :)

Lilli on taas päälliköinyt kotosalla, jemmailee hirvenluita, kaivaa kuopan ja piilottaa luun sinne. Tänään aamulla tyttö käväsi myös haukkumassa pesuhuoneessa mytyssä olevan maton lyttyyn. Siis sehän on kovin kummallista jos yhtäkkiä on tommonen mytty pesuhuoneessa. Sisua se yrittää kans pompotella ja komennella, tomera tyttö siitä vielä kehkeytyy ;)