Maanantaina starttailimme Mekun vetämällä BH-kokeeseen valmistavalla kurssilla. En ole ihan heti kokeeseen todellakaan menossa, mutta reenaillaan reenaillaan. Mölyapinamainen Lilli oli koko paikalla olon hiljaa paikoillaan ja siitäkös meikämanne riemastui. Lillillä on siis ollut tapana piippailla paikallaolossa. Sitten harjoittelimme seuraamiskaaviota ja käännöstä vasemmalle. Lilli kuljeksi oikein hyvin mutta palkkasinkin ja autoin sitä aikasen paljon kera namujen ja vinkupallojen.

Perjantaina sitten alkoi activella uuden ryhmän kanssa jatko3 kurssi. Ohjelmassa oli kaksi erilaista rataa jotka sitten lopuksi yhdistimme. Lilli sai puhtaan radan jee! Ja vauhtia on tullut ihan hirmuna taasen lisää. Ryhmässämme on 3 aussia ja yksi seisoja ja kaikki on tosi vauhdikkaita koiria. Lilli ihan ylikuumeni ja alkoi riehua ja haukkua kun Nemo aussie viiletti radalla. Piti sitten mennä ihan jäähylle. Radalle menossa Lilli oli niin täpinöissään että melkeen jouduin kantamaan sen oikeaan lähtöpaikkaan kun ei tytär meinannut pysyä pöksyissään. Ja loistavasti taas koiruus haki itse esteitä wihii. Ajattelinkin ehkä olla hurja ja hommata tälle vuodelle lisenssin että oisi sitten jotain pakotteita ohjaajalle saada koira kisakuntoon. Väliajalla otimme pöytää ja keppejä ja nekin meni oikein näppärästi. I love agi :D

Tänään meillä oli taas Seijan toko. Ohjelmassa oli kokonainen alokasluokka huhhei. Luoksepäästävyys meni vaihtelevasti, Lilli vähän mietiskeli voisiko olla paikoillaan vaiko ei kun hampaita ronkitaan. Otimme sitten kahteen kertaan että saatiin hyvä tulos. Paikallaolossa piippasi pari kertaa, odotin että oli ollut jonkun aikaa piippaamisen jälkeen hiljaa ja sitten palkkasin. Molemmat koirat nousi Lillin vierestä mutta tytär kuitenni pysyi paikoillaan. Seuraamispätkät oli lyhyet ja niissä avustin Lilliä käännöksissä ja kehuin äänellä aina kun tuli hyviä pätkiä. Seuraaminen on semmoinen ikuisuusprojekti kjäh kjäh. Liikkeestä maahanmenon otimme kahteen kertaan koska ekalla kerralla meni vasta toisella käskyllä maahan, en ota vielä Lilliä perusasentoon lopuksi koska se ennakoi ihan hirmuna. Luoksetulo oli ihan jees, otin ensimmäistä kertaa koiruuden eteentulon jälkeen sivulle ja näytti olevan aika helppo nakki. Liikkeestä seisominen oli aikasen hyvä, tosin palkkasin Lillin välittömästi kun se oli jäänyt seisomaan ja sitten otin vähän matkaa ja palkkasin uudestaan seisomisesta. Hypyllä kokeilimme ensimmäistä kertaa hyppyä niin ettei siellä ole alustaa/lelua/lentävää lelua. Lilli lähti hyvin ensimmäisellä käskyllä liikkeelle ja hyppäsi. Sanoin vain seiso-sanan hieman liian myöhään. Harjoittelimme sitten seisomista pelkästään esteen takana. Eli kaikista liikkeistä on jonkinlainen käsitys meillä mutta valmis ei ole vielä yksikään liike, joten saapas nähdä milloin sinne kisoihin päästään, tarvis varmaan reenailla enemmän että saataisiin "rutiinia". No, onneksi en kuitenkaan ole ihan hampaat irvessä mitään tavoitteita asettanut, joten nöy panik. Odottelu ajalla kokeilin metallikapulalla noutoa ja Lilli tykkäsi kapulasta, jes. Hienosti toi minulle käteen vaikka luovutusasennossa on vielä paljon säätämistä olin tyytyväinen jo tämmöiseen suoritukseen.