Tommi on ollut nyt kokoajan töissä eikä ole kerennyt riekkua Lillin kanssa. Ja se sitten näkyykin aika hyvin kun sitä energiaa on niin mahottomasti hehee. Elikkäs eilen läksimme treenaamaan BH-kokeen kaupunkiosuutta ja virtaa piisasi huhhei. Eli tuomarin kanssa kättelyssä jouduin siinä toistamaan pari kertaa istu ettei Lilli ois mennyt morjenstaan kanssa. Sitten läksimme henkilöryhmään jutustelemaan ja sielläkin laitoin koiruuden istumaan ettei se kiipeäisi kenenkään syliin. Häiriökoiran ohitusmeni hyvin, koirasta ei välittänyt mitään kun oli niin hurjaa olla ostarilla että ois ollut kiva vaan nuuskia kokoajan maata. Sitten koira kiinni postin seinään ja itse piiloon. Siinä se sitten itkeskeli hetken että äiti jätti mut tähän keskelle kylää eikä huomannut juurikaan häiriökoiraa. Meku sitten sanoi Lillille että oleppas hiljaa ja sitten kun se hiljeni niin minä saavuin takaisin koiran tykö. Sitten ohitimme vielä kaksi keskenään puhuvaa juoksevaa lenkkeilijää kahteen kertaan ja sen jälkeen poriseen autolle. Autolla jutustelimme ja sitten auto käynnistettiin. Lilli ei välittänyt kenestäkään vastaantulijasta yms. mutta oli vaan ihan liikaa virtaa kehissä joten se sitten ilmeni rauhattomuudella. Mitä tästä opimme: lenkitä koira KUNNOLLA ennen treenejä ;)

Menimme sitten vielä purkamaan liikoja energioita hallille jossa tykitimme kivaa rataa jossa oli mm. valssia ja putken pimeitä kulmia. Lilli meni niin täysiä että sain vain kauko-ohjailla sitä sen mitä kerkesin. Voi jeesus mikä vauhti sillä olikaan, putket vaan raikui kun se haukkui siellä sisällä ja lentelivät pidikkeistä huolimatta...vauhdista huolimatta yhtään virheitä ei radalla tullut. Hauskaa kun se osaa jo hakea itse pimeitä kulmia vaikka itse olisin vielä kaukana koko putkesta. Virtaa oli edelleenkin niin paljon että Lilli ei oikein kiinnostunut makkaroistakaan kun oisin palkannut sitä kädestä hyvin onnistuneen valssin jälkeen, se vaan katteli että haloo, rata vois niinku jatkua nyt jo aika äkkiä tän jälkeen, en mä välitä makkarasta. Että semmosia :)

Tänään sitten yritimme jälleen nätöillä. Aluksi virtaa oli taas niin paljon että Lilli yritti sinkoilla vähän minne sattuu. Kopelointikin oli aika sekavaa kun Lilliä huoletti tämä hurja ympäristö todella vaarallisine koirineen. (Lillistä on hurjaa kun 9 koiraa juoksee yhtäaikaa :)) Kun pahimmat virrat oli saatu poisa niin onnistui juokseminenkin sitten hitusen paremmin ja koplailukin oli sitten vähän helpompaa. Eli en vissiin vieläkään tajua: lenkitä koira KUNNOLLA ennen treenejä! Agilityssä sitä lämmittelee koiran ihan automaattisesti mutta pitäisi vissiin verkata myös ennen muitakin harkkoja ettei tää typy ole ihan lentoon lähdössä.