Hyvää vappua niille ketkä sitä jaksaa juhlia. Itse ajattelin olla tietokoneella koko illan ja syödä ja saunoa ja katsoa telkkaria. Onneksi en ole opiskelija, ei nyt hirveesti huvittas rällätä tuolla räntäsateessa.

Aamulla meillä siis alkoi active dogilla uusi valmennusryhmä Lillukan kanssa. Koutsiksi vaihtui Kaplaksen Mari ja hupsheijaa kun menikin treenit jo vaikeaksi. Meidän ryhmässä on vain kolme koiraa, tänään oltiin kaksin, meidän lisäksi oli mukava ja rauhallinen partis uros. Ja aijai että Lilli oli rauhallinen, oikea kullannuppu! Ei haukun haukkua koko treeneissä ja pystyi pitämään irti niin ettei huolettanut ryntääkö se sen toisen tykö. Eli ne vauhdikkaat koirat sen Lillin näyttää kuumentavan, ei niinkään se agility.

Harjoitukset alkoivat kepeillä, joita meidän piti alkaa irti suorittamaan sekä hyppy-kepit sarjaa, Lilli ei ollut moksiskaan. Sitten katsoimem kaikki kontaktit läpi, Lilli kestää jo hyvin sen että jatkan juoksua ja se jää kontaktille, saatiin sitten tuomioksi alkaa suorittamaan kontakteja irti, jaiks. Ja seuraava harjoitus on sitten semmoinen että lähetetään koira kontaktiesteelle ja jäädään itse sinne "jälkeen" ja koiran pitää vauhdilla siltikin suorittaa este ja 2-2. Ja kuulemma 10 metristä täytyy sitten pystyä koira lähettään sinne niin että se tekee itsenäisesti koko esteen, kivaa ;) Keinu, rengas, pöytä meni kans mukavasti. Lilli jää pöydälle vaikka minä jatkan juoksua eteenpäin.

Lopuksi saimme uusia tuulia Kanadasta agilityyn ja harjoittelimme valssia kanadalaiseen tyyliin, siistiä ;) Meikäläinen se muka haukkuu tokoa pilkunviilaus lajiksi mutta tämä se vasta onkin! Mutta silti liitely on kyllä huisin kiva laji ja tykkään kyllä hinkata kaikenlaisia ohjauskuvioita ;)

Treenien jälkeen läksin metsään lenkille mistä löytyi jotain kerholapsia retkeltä Lilli: "oho, ihmisiä täällä wuhwuhwuh" Ruuti "oho, ihmisiä keillä on eväitä namsnamsnams"

Tässäpä vielä linkki muutaman viikon takaa agista

www.youtube.com/watch

Ongelmana oli siis takaleikkaus hypylle nro. 7, Lilli karkas aina putkeen eikä mennyt hypylle. Otimme sitten alusta käyttöön hypyn jälkeen ja alkoihan se sitten sujumaan. Ongelmaputki oli siis tämä vaaleanpunainen ihanuus: