Lauantaina muuttuivat taas suunnitelmat kun hakutreenit peruttiin vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Päätin sitten olla hurjapää ja tekaista vuoden ensimmäisen jäljen. Syksyllä vähän aloiteltiin keppien nostamista mutta Lilli ei silloin vielä ymmärtänyt homman ideaa täysin. Nyt sitten harjoittelimme kepin  nostamista lyhyellä jäljellä. Lilli oli ihan onnessaan valjaiden näkemisestä ja muisti heti mistä oli kyse. Nenä hakeutui maahan hyvin, ensimmäistä keppiä ei olisi ottanut sitten millään vaan veti vaan eteenpäin että haloo tuo jälki jatkuu tuonnepäin. Sitten kun saatiin keppi tytölle suuhun  niin lihapullapalkka oli kyllä mieluinen. Jälkeä jatkettiin eteenpäin ja nostimme vielä neljä keppiä lisää, Lilli ymmärsi nyt että nostamalla kepin saa palkkaa, mutta jouduin vielä pysäyttämään tytön lähelle keppiä koska muuten olisi mennyt varmasti ohi. Mukavaa hommaa ja toivottavasti edistystä alkaa pikkuhiljaa tapahtua kunhan päästään kunnolla treenaamaan, nyt taas sataa räntää ja on hiton kylmä niin ei oikein jälkimetsät houkuttele.

Maanantaina sitten treenailimme sekaisia lajeja. Otin keppejä ja rengasta, molemmat sujui mukavasti. Pyysin myös tuttuja että olisivat Lillin tutkineet, etupää ja hampaat meni hyvin mutta takapään kohdalla hyvä ettei lähtenyt lentoon. Mietittiin siinä sitten voisiko takapäässä olla jotain jumeja tms. Mutta Lilli antaa kyllä tuttujen rapsutella itseään myös takapäästä ja nauttiikin oikein siitä joten tuskin siinä mitään hirveää kipua on. Tuntuu vaan että mitä enemmän harjoittelen tutkimista niin sitä huonommin se vaan menee Lillille tulee joku asenne "ahaa, taas tätä ärsyttävää hommaa, väistelenkin sitten ihan hulluna ja pompin ja pyörittelen silmiä" tätä siis tapahtuu treeneissä, esim. mätsäreissä se on paljon reippaampi kun se ei tiedä oikein mikä on homman nimi ja on aika välinpitämätön. Ehkä pitää palata taas ihan alkuun ja pieni kosketus takapäähän=palkka ja vieras ihminen pois. Kiva vaan kun on ne näyttelyt ensi kuussa tulossa jos se siellä alkaa tekemään tuota draamaa. Ja asiaa ei varmaankaan paljon auta meikäläinen siinä vieressä sähläämässä ja hermoilemassa :(

No, treenattiin me sitten vielä jotain kivaakin. Otimme ryhmäpaikallaolon ja Lilli oli hiljaa koko paikallaolon, jee!  Teimme myös henkilöryhmää ja jääviä liikkeitä. Jäävissä olen alkanut käyttää vihjeitä koiralle (korvan takaa rapsutus, selästä silitys), pitäisikö vihje ottaa myös tavalliseen seuraamispätkään? Lilli nimittäin alkaa tarjoamaan maahanmenoja, seisomista ja perusasentoja kesken seuraamisen, ja yrittää jätättää siis. Olen nyt yrittänyt palkkailla sitä myös liikkeestä, ettei se alkaisi jätättää/ennakoida. Ehkä me unohdetaan suosiolla nuo tokoilut ja aloitamme taas ensi talvena uudestaan, nyt vaan kaikkea kivaa kuten jälkeä, hakua, agia ja paimennusta. Pitää varmaan mennä niihin näyttelykehiin "muutaman" ottaneena niin ei jännitä itseä niin paljon, vai onkohan se säännöissä kielletty?