Vietimme Patchcoat-päiviä Vihdissä tottiksen parissa tänä vuonna. Viimeksi päivät järkättiin paimennuksen merkeissä. Oikeasti meitä olisi pitänyt tulla kouluttamaan Mia Skogster, mutta hän oli jumissa Wienissä kun lentokoneet eivät päässet kulkemaan kiitos Islannin hurjien luonnonilmiöiden. Meille tuli sitten tuuraajaksi Ilona "Eversti" Erhiö. Ja oikein mukavat päiväthän nuo olivat. Seura oli ihan loistavaa ja treenitkin meni mukavasti.

Ensimmäisenä päivänä treenasin Lillin kanssa henkilöryhmää, tavoitteena vain se ettei Lilli mene morjenstaan ihmisiä siinä. Ja eihän se mennytkään ja siitä olin tosi tyytyväinen. Otimme aika monta kierrosta, ehkä liiankin monta koska Lilli alkoi ennakoimaan pysähdyksiä ja hieman jätätti sitten. Toiseksi liikkeeksi päätin ottaa jotain "mukavaa" eli liikkeestä maahanmenoa. Jotenkin Lilli oli että häh, mikä ihmeen maahanmeno? Se liike kun piti olla varma ja kiva meille, noh muistuttelin sitten hieman ja saatiinpa se koira kyllä maahan mutta hieman tympäsi kun tiedän että Lilli osaa paremminkin sen tehdä. Lopuksi otimme porukkapaikalla olon 2min ja aika tuntui hirmu lyhyeltä, kait siitä on ollut apua kun BH-kurssilla on otettu niitä pitempiä paikallaoloja. Iltapäivän toisella kierroksella treenasimme vauhdikkaita hyppyjä ja noutoa. Lilli hyppäsi mukavasti eikä mennyt esteen ohi kertaakaan. Korkeutta oli ehkä 90cm korkeimmillaan. Aikaisemmin olen hyppäyttänyt jotain 80cm estettä ja eipä tuo näyttänyt haittaavan vaikka hieman nostettiinkin korkeutta.

Toisena päivänä Ilona opetti meille miten lähtä opettamaan eteen lähetystä Lillille. Ja teimmekin n. 4 kertaa eteen lähetyksen erilaisin matkoin. Ilona oli tiukka ope, mutta minä tykkäsin. Tykkään että kommentit tulee välittömästi, eikä 5minuutin päästä siitä kun jotain on tehty koiran kanssa. Hevosten kanssa sitä on oppinut saamaan valmentajilta palautteen heti niin tuntuu vähän turhauttavalta kun joskus koirien kanssa palaute tulee vasta sitten kun liike on jo tehty. Eteenmenojen jälkeen otimme istumista, koiran huomio->istu->palkka ja sillä sipuli. Toisella treenikiekalla halusin treenata kontaktia, Lilli tajusikin melko nopsaan mikä on homman nimi ja otimme sitten 1-2 askeleen seuraamisia, perusasentoja ja oikeaa palkkaus tekniikkaa. Tykkäsin kyllä kun Ilonan ohjeet on niin selkeitä ja se kädestä pitäen näyttää mitä tehdä ja milloin :) Tarvisin vaan lisää tämmöstä reeniä niin että menis oikeasti kunnolla jakeluun, Lilli ois taitava koiruus mutta ohjaajasta ei aina voi samaa sanoa. Lilliin olin kuitenni oikein tyytyväinen, parhaansa se tekkee pikkunen. Tässäpä muutamia kuvatuksia vielä. Laitelkaa leiriläiset linkkejä meitsille jos teillä on lisää kuvasatoa katseltavaksi :)

 

 

Suuret kiitokset Miimille taas tapahtuman järkkäämisesta ja kaikille mukana olleille terkkuja ;) Mukavaa seuraa oli leirillä niin koiralle kuin ohjaajalle. Erityisen ylpeä olin Lillistä miten hienosti se tulee porukassa toimeen toisten koirien kanssa, hirmunen leikkijä ja rähinöintiin ei kyllä lähde sitten yhtään mukaan. Ihmisistä Lillin suosikki on edelleenkin Mädäntyneet Makkarat Teamin Sirkku ;) Tässä vielä kuva Miimin ja Unelman treeneistä: