Eilen oli viimeinen kerta activedogin jatko3 kurssia ja edessä häämöttävät sitten valmennustunnit. Treeneihin menin melko hyvin "lämmitetyllä" koiralla eli Tommilla oli vapaapäivä ja hän oli aloittanut Lillin kanssa ulkoilun klo. 05 aamulla. Ja oli muuten hyvä treenata kun koira ei ollut ihan lentoonlähdössä kokoajan. Sais Tommi alkaa koti-isäksi niin Lillillä ois aina tämmösiä liikunnallisia päiviä :)

Hajoittelimme keinua, se meni melko kivasti, Lilli on edelleenkin melkonen keinu fanittaja. 2-2 löytämisen varmistin vielä hihnalla, mutta eiköhän se pikkuhiljaa opi hakemaan sen myös ilman varmistelua. Rataharkkana oli 10 esteen rata missä oli yksi tosi vaikea takaleikkaus, ite olin jäänyt kymmenien metrien päähän Lillistä ja hurjalta tuntuu miten saan sen aina valitsemaan oikean esteen kun vauhtia alkaa olla jo melkosen kivasti. No hinkattiin sitä leikkausta ja alkoihan se sitten sujua ihan mukavasti. Saatiin jopa 0-rata kun kokonaisena mentiin se rata lopuksi, jee.

Keppeihin saatiin kans vinkkejä etten saisi mennä sinne kepeille sähläämään vaan annan koiran mennä reippaasti edellä  ja itse tulen siellä perässä, ja tadaa Lilli haki hienosti aloituskulman itsenäisesti. Eli turhaa sitä siinä yritän kannustaa vieressä kun tyttö osaa jo itse. Mitään käsiohjausta en ole koskaan harrastanut mutta olen mennyt koiran vieressä kun menee keppejä ja kehunut ja tsempannut. Eli nyt pitäs suosiolla vaan antaa koiran mennä itse ja olla itse siellä takana. Olen myös itsenäisesti alkanut kokeilemaan vedätystä ja Lilli kestää senkin jo aika hyvin, ei ole kertaakaan pyrkinyt ulos kepeiltä vaikka olen mennyt sen edelle reippaasti. Kaupanpäälle saatiin vielä hieno diplomi jatko1-3 kursseista ja tälläkertaa Jossu oli mukana semmoisella videokameralla missä ei akku loppunut heti minuutin kuluttua. Eli hyvää videomatskuakin saatiin.

Lillille näytin heti tunnin alussa että muistatko täällä hallissa on näitä suihkupulloja? Ja Lilli "Joo, siis mähän olen ihan kiltti ja hiljainen enkä ikinä rieku jne.) Ja olipa hiljasta tyttöä, edes Nemo aussien vauhdikkaat ja hurjat radat eivät saaneen Lilliä kiihtymään, jee! Mukava se on treenata semmosen koiran kanssa mikä malttaa keskittyä ja rauhoittua kuin semmosen mikä yrittää väkipakoin ryykätä radalle silloin kun siellä on joku muu. Radalla Lilli sitten haukkui pari kertaa "ääh mä en kestä näitä sun tolloja ohjauskuvioita", eli ihan hirmusesti nyt tarvitaan vain sitä tekniikka treeniä :)

Kotiin kun lähdettiin ajamaan niin saatiin kauhea puhelu että kaverin mäyräkoira oli jäänyt auton alle. Pikapuoliin sitten ajoimme eläinlääkäriin ja onneksi ei ollut kovin pahasti käynyt. Voi sitä pientä ressukkaa, toivottavasti paranee pian. Tänään meidän olisi pitänyt mennä mätsäriin mutta eihän me nyt ilman mäyräkoiria/vakio näyttelyjengiä mihinkään lähetä. Mennään sitten hakumetille tänään iltapäivällä, sais tuo lumisade jo loppua...