Tänään minulle ehkä jo vähän aukeni ohjauksen salat että miten saan tytöt tekemään hommia ilman että ne karkaa käsistä. On vaan oltava säpäkkänä itellä ja laitella koirat liikkeelle ja paljon suunnan vaihteluja, käännöksiä ja todella hienovaraista sauvan käyttöä, ne kun hirviän tarkkoja siitä. Eipä ole tarvinnut kertaakaan niitä paukutella kun ovat niin uskomattoman herkkiä koiria. Ellin kanssa kokeilimme häkitystä ja häkistä pois ottamista. Elli oli vähän epävarma koska minäkin toimin aluksi väärin. Sitten kun menimme yhdessä niitä otuksia sieltä ottamaan niin saatiinhan ne sitten ulos. Kuljetuskin alkoi sujua mukavasti kun minä aloin ymmärtää miten se ohjauspolitiikka saattaisi toimia. Lillin kanssa otettiin myös kuljetusta ja tyttöhän teki heti tosi hienosti hommia kun minä aloin päästä jyvälle. Sinikan kanssahan molemmat tekee ihan mahtavasti hommia, tosi hienoa oli kun sain ne nyt yksinkin pelittämään kivasti. VIIMEIN!

Aamupäivän lauma oli aika koviksia lampaita ja kokoajan joku oli sieltä kääntymässä päin ja puskemassa. Yksi lammas sitten lähti laukalla Lilliä päin ja yritti puskea niin Lillihän ärähti sille takaisin ja kaikki huusivat Hyvä Lilli! Eipä ois Nynnystä uskonut että seki uskaltaa :) Iltapäivällä vaihdettiin sitten uusi lauma ja olivatkin sitten jo huomattavasti liikkuvampaa porukkaa. Molemmat tytöt meni viimeisissä reeneissä hienosti niin oli kyllä hyvät fiilikset lähtä kotiin.

Varasin seuraavan leirin syyskuulle. (Liian pitkä aika) joten sitä ennen pitäisi sitten päästä täällä Kiimingissä vähän kokeilemaan lisää itsekseen paimentelua ettei ihan mene unholaan nämä asiat kun viimein aloin itse päästä nyt kärryille tästä hommasta.