Ollaan yritetty nyt joka päivä käydä paimentamassa sen verran että lampaita totutellaan pikkuhiljaa vihreään. Kunnon aitauksia meillä ei ole vielä kun koko Oulusta ei tunnu löytyvän lammasverkkoa. Kunhan saadaan aidat kuntoon niin voi sitten aloitella jotain järkevämpiä harjoituksia. Lilli on kuitenkin innostunut lampaista jo melkoisesti, enää tämä nössykkä ei pelkää pullosauvaa vaan porhaltaa minkä kerkeää ja olen joutunut mätkimään sauvalla kerran jos toisenkin maahan. Jotenkin on varmaan hurjan jännää kun ne lampaat on meillä kotona niin suuremmalla rohkeudella niitä sitten kärsiikin paimennella. Mutta Sinikan kurileiri on kyllä tarpeen jos sama meno jatkuu :D

Kotosalla ollaan tokoiltu. (ne perkeleen tokokisat tulossa argh...) Olen teettänyt 3min paikalla oloja, niissä ei mitään propleemaa. Seuraaminen on ihan ok, eri juttu toki kisoissa kun palkkaa ei tulekkaan...Maahan meno ihan ok, saisi olla vielä nopeampi. Luoksetulo ok, pitää vielä harjoitella istumista koska koira on hyvin "nykivän" näköinen kun katson sitä ennen kuin sanon käskyn. Seisomisessa se kehitteli tänään sen että kun kävelen sitä päin se tarkoittaakin vapautusta, ups. Olen varmaan palkannut liian nopeasti ja nyt tämä paluu onkin hankalaa. Ehkä harjoittelemme kotvasen vain tätä palaamista koiran luo. Hyppyä ei olla treenattu, onneksi sunnuntaina alkaa taas ohjatut tokot niin päästään sitäkin jälleen harkkailemaan.

Tokoilin myös Jami 10-vee kultsun kanssa. Ensin yritin irti mutta seuraamisesta ei oikein tullut mitään ku papparainen oli niin tohkeissaan että ihan koko koira tärisi. Otin sitten hihnan ja sillä sai vähän hillittyä intoa. Kokeilin jääviä ja kaikki oli hyviä ja nopeita (hyvä muisti tällä otuksella) sekä kaukoja: jätin koiran maahan siirryin kauemmas -> istu ja palkka lensi ->papparainen villiintyi lentävästä makkarasta. Tämän toistin uudestaan ja sen jälkeen otin vielä istu-maahan-istu-maahan. Kaikki vaihdot teki virheittä, hurjaa! Sitten vielä luoksetulo ja koira tulee näköjään sivulle suoraan. Ois varmaan pitänyt kysyä Jossulta mitä käsky sanoja sille on käytetty mutta näyttipä tuo pelittävän nuilla peruskäskyillä hehee.

Elli ja Jami on tosiaan meillä hoidossa. Aika rasittavaa väkeä ovat, Elli raapi meidän ulko-ovea koko sen ajan kun treenasin Jamin kanssa. Jami puolestaan haukkui ja möykkäsi koko sen ajan kun treenasin Lillin kanssa. Jamilla on myös tapana haukkua ulkona aina kun se haluaa sisälle. Annoin sen tänään haukkua n. 15minuuttia ulkona ja aukaisin oven vasta kun se oli ollut noin 2minuuttia hiljaa. Meillähän ei perskules haukuta. Ajattelin pitää sille kahden viikon kuurin teemana "vain hiljaisuudella pääsee sisällä" saapa nähdä vaan kun Tommi kotiutuu viikonloppuna reissusta että jaksaako se kuunnella nuita 15minuutin pituisia louskutuksia kovinkaan kauaa. Toivottavasti saadaan Jossulta ja Pasilta tuliaisiksi uusi ulko-ovi (jos Elli meinaa jatkaa oven raapimista) sekä kuulolaitteet (jos Jami jatkaa louskutustaan) Myös tällä määrällä mitä kolme koiraa kuskaa hiekkaa sisälle voidaan hiekoittaa koko kylän raitti ensi talvena. On se vaan niin helppoa yhden koiran kanssa!

Vielä kuvia tallin otuksista:

 

 

Tallikissa Viola pitää kaikki järjestyksessä rotikoista lähtien...

Pentti 16-vee osaa ottaa vähän rennommin ja on kaikkien kaveri

 

Lilli ottaa arskaa