Turpasauna lämpeni tänään kun eräs ovelista lampaistamme päätti täydellä vauhdilla kääntyä porukasta ja lähti puskemaan täysi kohti Lilliä! Siinäpä sitten Lilli väisteli, ärräsi ja murrasi ja saatiin se otus sitten takaisin palaamaan laumaan. Jännä että noin pahasti lähti sekoilemaan tämä lambi, aijemmin on vielä mennyt helpommin jakeluun että täytyy eteenpäin liikkua. Lilliä tietysti kehuin koska onhan se aina koiralle kova paikka kun toinen tulee täyttä laukkaa päälle pusku asennossa.

Tällä viikolla kävimme activella treenailemassa. Hienosti pyyhkii treenit, kyllä tulee hyvä kisapeli tuosta otuksesta kun saadaan vielä rengas ja kepit niin varmoiksi ettei tarvitse niitä jännitellä. Takaleikkaukset olivat teemana ja nehän sujui niin että trallalalallaa! Lillerö on taitava! Myös kontaktit meni kivasti, Lilli osaa jo hienosti täydestä vauhdista jäädä pinnalle, en edes katsonut jäikö se sinne vaan juoksin vain eteenpäin. Näin voi hyvin tehdä kun on joku katsomassa että jääkö se koiruus. Muuten tulee aina jotenkin "painostamalla" sanottua se alas-käsky jos yhtäaikaa kyylää koiraa kun se tekee 2o2:n. Nyt vaan kovasti reenaillaan ja odotellaan tulevia kisoja aijaijai :)

Tokoakin käytiin reenaamassa Seijan opeissa. Alkuun luoksepäästävyys ja paikallaolo jossa kävin piilossa. Hyvin pyyhki, ei muistaakseni tullut mitään levottomuutta tai piippausta vaikka koira oli jälleen sekaisin kuin seinäkello. Sitten vähän seuraamista jossa Lilli jätätti aina kun ei tapahtunut mitään kivaa (eli silloin kun mentiin suoraan) joten tätä suoraan menoa pitäisi nyt ehkä petrata ja palkkailla. Sitten otimme kaukoja jotka Lilli näytti jo osaavaan joten emme ehkä treenaa niitä taas hetkeen kuin vasta sitten kun on avo koe lähimaastossa. Jännä miten nopsasti se on nuo oppinut. Tein pari vaihtoa myös pitemmällä matkalla, toimi hienosti. Jäävissä liikkeissä tein vain koiran takana käymistä muutaman askeleen verran. Hyppyä teimme odottelu ajalla niin että Eero seisoi ihan esteen vieressä häiriönä, kokeessa tuli hokattua että liikkuri pojotti n. 40cm päässä esteestä niin monelle koiralle siitä muodostui propleema. Lilli ei välittänyt mitään häiriöstä vaan hyppy meni oikein hienosti, siispä riitti tälläkertaa vain se yksi ainokainen hyppy. Jatkossa reenailemme aina jotain pientä ja uutta koska muuten menee tylsäksi kun koira esittää näsäviisasta kun osaa jo muka kaiken. Ehkä alan opettaa sille jotain voi liikkeitä kun kerta tuolla tokossa käydään ja jotakihan siellä pitäisi sitten tehdä se tunteroinen :) Ja häiriötreenithän on aina tuolle otukselle hyvästä.

Ja jos joku koirakaiffareista haluaisi lahjoittaa kuviaan malliksi meidän tulevaan taidenäyttelyyn aiheella "Koiran työ" niin saa ottaa yhteyttä. Miimin ja Jossun koirat ovat jo joutuneet tahtomattaan malliksi, saatte ne "upeat" teokset ehkä itsellenne joskus 7kk kuluttua ;) Jos oisin reipas niin voisin ehkä skannata noita töitä tänne blogiin joskus. Ja jos joku on hyvä piirrustelemaan/maalaamaan tms. niin myös toki toisten tekemiä töitä otamme mielellämme vastaan tuohon näyttelyyn joka pystytetään noin puolen vuoden kuluttua.