Tiistai oli taas tapahtumia täynnä. Aamusta liitelimme activella Marin ohjauksessa. Kaksi koiraa oli treeneistä pois joten meitä oli vain kaksi paikalla. Saipas sitten rauhassa mietiskellä ohjauksia yhden esteen kera. Ohjelmassa oli siis päälle juoksua. Varmaan joskus 2 vuotta sitten olin tätä viimeksi treenannut joten piti alkuun vähän muistella. Lylly tykitti hienosti koko reenien ajan, itsellä vaan oli aina välillä hakemista miten paljon uskallan irrotella ja pitää muistaa ohjata kunnolla eikä vain käskyillä painostaa koiraa esteille. Sainkin sitten tuomioksi ohjata jälleen ääneti koko radan ja tadaa kun se taas menikin paremmin. Lilli tykitti keinua ihan hurjaa kyytiä ja teki loistavat 2o2 joka kerta vaikka vauhtia olikin ihan hirmuna. Kylläpä oli taas äippä ylypiänä. Ennen treenejä käyttiin Paavo-portugeesin kanssa lenkkeilemässä ja loppuverkka sitten Soppa-partiksen kanssa. Lilliä on pitänyt vähän alkaa komentamaan koska se on alkanut pysäyttelemään poikia. Se jotenkin luulee että poikia saa komennella miten vain. Eli jos toinen koira jää jälkeen ja palaa laumaan vauhdilla niin Lilli menee eteen ja yrittää pysäyttää koiran. Viljelin sitten vähän nakkia kenttään että neiti malttaisi olla rauhassa. Törmäykset toiseen koiraan kun ei ole oikein suotavaa, saapas nähdä pitääkö tolle rymypetterille ottaa jo kovempi kuri kehiin tässä asiassa.

Illalla ysiltä oli sitten vielä tokostelut. Ohjelmassa paikallaolo 3min piilossa. Teimme jälleen idaria ja oivoi kun äiskä oli onnesta soikeena kun Lilli seisoi ja makasi ku suolapatsas kun meikäläinen kiertää rinkiä. Seuraamisessa harjoittelimme peruuttamista ja täyskäännöstä vasemmalle. Hyppyä teimme AVO tyyliin, muuten meni näppärästi mutta haluaisin koiran vieläkin tiiviimmäksi silloin kun se tulee eteen. Harjoittelemme tätä siis ihan yksistään vielä. Istuminen esteentakana sujui aika näppärästi, sitä kun ollaan joskus aikaisemmin jo tehtykkin. Harjoittelin myös luoksaripysäytyksen käsimerkin opettelua, aika hienosti Lilli pysähtyy jo, ja palkka lentää myös n. 2 sekunnin kuluttua käsimerkistä. Ehkäpäs harjoittelemme vielä tätä käsimerkkiä lisää takapalkalla. En halua vielä yhdistää tätä kokonaisee liikkeeseen joten harjoittelimme sitä niin että me vain juoksimme/kävelimme yhdessä minä peruuttaen. Kaukojakin otettiin muutamia ja ne menee kyllä kotona huomattavasti varmemmin kuin treeneissä.

Tänään aloin hurjaksi ja ilmoitin Lillukan maaliskuun Kassin kisoihin avoimeen luokkaan. Että pitäs varmaan nyt sitten harjoitella ennen sitä vielä muutamat treenit :)