Nynnykän kanssa treenattiin tänään kotona tokoa. Lilli osaa kaiken; hyvä kontakti seuraamisessa, nopeat ja varmat jäävät. Noutaa vaikka 10kg kapulaa tai mitä tahansa romua mitä pyytää tuomaan. Kaukot tekee hiljaa ja sievästi. Luoksari pysäytyksessä jarruttaa niin kovaa että luisuu lumella. Hypyllä ei mellasta eikä hauku. Mitenhän tämä sama syke siirretään muualle...Maaliskuun koe lähestyy uhkaavasti, saas nähdä mennäänkö. Jos ei pysy Nynnykän kuono kiinni treeneissä niin ei kyllä mennä sinne kisoihin meuhkaamaan. Laitoinpa kisailmoa kuitenki kesäkuulle Kiiminkiin. Jos nyt viimeistään touko/kesäkuussa saatas tuo otus hiljaiseksi. Toko on vähän kyllä tylsää kun ei kestä juurikaan koiraa nostatella kun heti tulee ääntä kehiin.

Päätinpä ilmoittaa myös tämän kuun loppuun KASsille agikisoihin. Jospa käytäs testaan miten toi pikkukoira kulkee hevosmaneesissa (on kuulemma eristetty kuitenkin). Ellin saatan jättää nyt pois noista kekkereistä. Ei innosta olla kovin kauaa semmosessa hallissa missä lämpötila voi olla jotain -5. Viisainta mennä yksi startti ja lähtä sen jälkeen verkkaileen ja sitten kotiin ennen kuin kerkeää jäätyä pystyyn. 

Emppukin harjoitteli tänään maahanmenoa, istumista ja seisomista. Ajattelin jos opettaisi tuon seiso käskyn jo pikkusen aikasemmin ku vasta sitten kun koira on 1,5vee. Tosin toko on meidän eläkelaji (kuten myös Lillinkin) niin eipä tässä taida vielä kiirettä olla. Mutta siis tarviihan seiso-käskyä myös näytelmissä, meidän jättikorva kun on saletisti näytelmien kaunein kukkanen <3 Empulle katsottiin muuten jo eilen näytelmiä (kiitos näyttelyhullu Kastehelmi avustuksesta...) eli pennelin pään menoksi on luvassa jo vaikka ja mitä. Keväällä ainaki pyöritään nuissa mätsäreissä ja sitten kun ikää on riittävästi niin sitten lähdetään oikeisiin karkeloihin.

Ai niin: Lilli sai lisää kunniamainintoja: Lilli on Kiimingin koiraharrastajat Ry:n vuoden 2010 Toko tulokas! Hyvä nynny!

Ja hyvää ystävänpäivää kaikille!