Tänään puuhailtiin taas kaikenlaista. Ensin matkasimme Haukiputaalle Mustiin ja Mirriin ostoksille. Ostimme autoon sopivan metallihäkin kun nuo minun häkit on liian isoja, ei mahdu kahta häkkiä rinnakkain. Emppu kävi mukana liikkeessä tietysti pällistelemässä. Sitten verkkalenkille ja ohjelmassa oli Ellin ja Lillin agilityharkat. Kehittelimme radan missä tein mm. persjättöjä. Aloin jo ehkä hieman olla jyvällä että täytyy ohjata koiria hieman eritavoin. Lillille sopivat takaleikkaukset, ja niihin paikkoihin mihin ehdin hyvin voin tehdä persjättöjä. Elli irtoaa niin hyvin sivusuunnassa että sen kanssa voi tehdä paljon persjättöjä. Elli on myös vähän hitaampi, joten hyvin niitä kerkiää tehdä. Molemmat koirat meni aika nätisti. Emmakin otti pari kertaa pussin, putken ja vinokepit. Kepit tietysti niin paljon auki kuin vain mahdollista.

Loppuverkattiin riehumis lenkillä ja keksittiin ottaa Emman kanssa pientä etsintää. Jossulle annettiin namuja astiaan ja ensin hän piiloutui pienen mäen taakse kuusen juureen, matkaa varmaan alle 10m. Emppu lähti hyvin etsimään ja oli hyvin tyytyväinen löydöstään. Toinen piiloutuminen tehtiinkin sitten niin että käänsin Emman välillä poispäin ettei se ihan tarkasti nähnyt mihin Jossu piiloutui, myös lumikasa meidän edessä esti hyvin näkyvyyttä. Lähti hyvin etsimään ja löysikin. Aika taitava pentu. Kätevä oli myös olla tuossa metsässä koska se on agilitykoirien kusetuspaikka, joten on hyvin tallattu eikä Emman tarvinnut missään hangessa mennä, siellä oli myös hyviä piiloja kun oli vähän mäkistä ja tuuheita puita minkä taakse pystyy piiloutumaan. Saisi nyt vaan nuo lumet sulaa niin pääsisi oikeisiin etsintöihin käsiksi. Tuota activen metsää onkin hyvä käyttää tämmöisiin pentuhakuharkkoihin kun siellä on pennelillä hyvä mennä. Ja tottuupahan ainaki pienestä asti että alueella saattaa olla "muutama koira merkannut" .

Illalla kävi vielä kaverini koiran Renun kanssa mölliageissa. Renu meni mukavasti mutta yleisö vähän jänskätti. Saatin sitten kaksi kieltoa kun Renu jäi katselemaan miten mukavia ihmisiä yleisössä olikaan :) Eipä muuta ku kovasti häiriöharkkaa pojulle vaan lisää. Muutama kuva ja video:

Emma harjoittelee keinuttelua

Ja päähänjuoksua

Lillukka kepeillä

Sitten verkkalenkeiltä jotain kuvatuksia:

 

www.youtube.com/user/elessarjewel#p/u/1/1PaqVTZZe2s  Ellun rataharkka

www.youtube.com/user/elessarjewel#p/u/0/inlphvvTHnM Lillin rata