Puhutaanpas kerrankin ensin muusta kuin treeneistä nimittäin painosta! Emma painoi viimeksi kun kävi puntarilla 9kg, Lilli painoi 16,5kg ja omistaja painoi reilut 5kg vähemmän kuin tammikuussa! Eli hyvällä mallilla on painot: Emmalla hyvää nousua, Lillillä paino pysyy samassa tuntumassa kokoajan ja omistaja oli laihtunut: hurraa! Tosin viikonloppuna olen taas mättänyt roskaruokaa kun on niin "kiire" ettei jouda tekemään ruokaa tai käymään kaupassa.

Lauantaina matkasimme taas klo. 09 alkavalle pentukurssille Emman kanssa. Ohjelmassa aluksi namilätkien ohitusta, Emma rakastaa alustoja mutta ohitimme ne kuitenkin :) Sitten perusasennon katsausta, Emmahan pysyi hienosti paikoillaan ja napotti minua kun Netta koutsimme käveli ohi ja katsoi myös vähän hampaita. Sitten maassa paikallaoloa. Tätä ei olla harjoiteltu, mutta Emma pysyi kuitenkin kivasti maassa, uskalsin jopa ottaa yhden askeleen poispäin ja Emma törötti hienosti paikoillaan. Hirveän rauhallinen se on kyllä tuolla kurssilla. Seuraavaksi liikkeestä maahanmenoa, ihan kelvosti sujuu siihen nähden miten pieni tiitiäinen tuo onkaan. Leikimme myös vinkupallolla, välillä olisi vaan kiva syödä maneesista hepansontaa eikä leikkiä pallolla. Loppuun vielä vauhdikas luoksetulo pitkällä matkalla. Emma tuli hienosti viilettäen.

Pentukerhon jälkeen läksin Jossun kanssa kiertämään kirppareita. Sieltä löytyikin mukavasti kaikenlaista rompetta. Emmalle ostin pehmolelunorsun ja nallekuvioisen lämpömakuupussin alustaksi autoon. Hintaa Emman tarvikkeille tuli 1,75€ eli vähän halvempaa kuin eläinkaupoissa hehee. Kävin myös Emman kanssa katsomassa kun Jenni ja Duke olivat kisailemassa möllitokoa. Voittohan sieltä päsähti, tottakai ;) Seuraavaksi olikin Lillin vuoro päästä tekemään tottista. Ensin mm. seuraamista, jääviä, luoksetuloa. Sitten Lillukka paikallaoloon kun Cujo rottis teki liikkeitä. Katsoin kellosta aikaa n. 7minuuttia ja olin selin koiraan. Saisi tuon liikkeestä istumisen kuoseihin niin sitten voisi varmaan BH-kokeeseen ilmoittautua.

Tänään sunnuntaina oli sitten vuorossa Jenni Ojalan vetämä tokovalkka. Meitä oli vain neljä koiraa joten hyvin ehdittiin tehdä. Alkuun paikallaoloja. Koirat neliöön makaamaan, itse vastapäisen koiran taakse seisomaan niin että selkä oli omaan koiraan päin. Sitten Jenni viskeli tunnarikapuloita koiran eteen ja sanoi "tuo, hae, nouda, pidä tms." Lilli ei reagoinut mitenkään. Sitten vielä paikallaolo istuen. Seuraavaksi ohjelmassa hyppynotoa, Lilli teki mukavasti eikä ottanut nokkiinsa vaikka viereinen koira tuli vähän moikkailemaan. Lilli tykkää kaikista pienemmistä ja hiljaisista koirista. Sen sijaan isot, haukkuvat, ja hihnassa tempoilevat koirat ovat hänen mielessään inhottavia :) Hypyllä teimme vielä "viestiä" Eli koiraa juoksutettiin hyppyä eestaas vinoilla lähetyksillä, sujui aika hienosti ja innoissaan Lilli meni Jenniltäkin hakemaan namuja. Itsenäisesti teimme tunnaria, sekin sujui aika näppärästi :) Seuraavaksi katsauksessa oli luoksaripysäytys, siihen saatiin hyviä uusia vinkkejä. Tein myös siivekkeillä takaakiertoja ja Lillihän oli onnesta soikeena. Loppuun vielä harjoiteltiin kapulan viskausta ilman koiraa esteen kanssa, koko meidän ryhmä viskoi aika hyvin. Kellään ei kapula lennellyt "vitikkoon" :) Kivat oli treenit!

Empun kanssa käytiin myös vähän hallissa palloilemassa ja otimma mm. putkea ja keinua. Parasta kuitenkin oli ehkä se kun heittelin Emmalle palloa niin se haki ja toi sitä minulle käteen asti! Nyt ei ollut mitään hepankakkaa häiriönä. Emma tykkää pallosta kyllä tosi kovasti :) Huomenna maanantaina saakin sitten koirat levähtää kotosalla kun meni viikonloppu reenien merkeissä.