Keskiviikkona Emppu meni pentukerhoon leikkimään. Osa pennuista oli aika isoja ja vähän vanhempia kuin Emma. Sai siis tyttö välillä vähän kyytiä, vaan eipä tuo haitanne. Tutuissa paikoissa esim. kotona ja tutuilla halleilla Emma kun jo luulee olevansa joku maailman omistaja ja kiipeilee kaikkien päälle ja puree koiria keiden kanssa leikkii.

Eläinlääkäri jututtaa pentuja

Emppua ärsyttää kun toisella puolella on pienet koirat! Mokomakin portti...

Kotona voikin sitten nukahtaa hetkiseksi...

Lillukan kanssa käytiin myös ohjatuissa tokoharkoissa. Ohjelmassa "toimintapisteet". Ensimmäisellä pisteellä oli noutoa, siellä olikin oiva kasa vieraita kapuloita niin päätin tehdä vähän tunnaria. Ensin haetutin omaa vieraitten sivusta, haki hyvin. Sitten siirsin oman kapulaläjän taakse ja Lilli osasi hienosti hakea sen. Haisteli sievästi väärät kapulat ja nappasi varman oloisesti oikean kapulan. Kylläpä oli äiskä tyytyväinen. Seuraavalla pisteellä oli kaukoja. Tein takapalkalla toistoja, ei ääntelyä eikä liikuskelua. Kun toinen koira juoksi n. 5m päästä niin silloin Lilli ei voinut tehdä vaihtoa. Muuten meni nätisti. Seuraavalla pisteellä sai valita ongelma kohdan, valitsimme sivulta maahanmenon koska Lilli ääntelee siinä usein ym. saatiin kotiläksyksi sitten kuuri nopeita maahanmenoja ja ei ollenkaan sivulle koska siinä tuntuu mölinät voimistuvan. Seuraavalla pisteellä sitten hyppyä ja viimeisellä peruuttamista, molemmat sujuivat jees. Loppuun vielä seuraamista häiriössä (imuttaen). Lillillä laskaa kontakti ilman imutusta pahoissa häiriöissä ja imuttamallakin se muljauttelee silmiään ja varmistelee ettei varmasti kukaan syö häntä.

Tänään sitten kävimme activella treenaamassa yksikseen. Mukana koko ruoskahännän sakki: Elli, Lilli ja Emma. Alkuverkan aikana kolmikko pilisti pitkin hallia ja menivät mm. kolmestaan putkeen. Emman kanssa otettiin putkea, muuten hän sai köllötellä kangashäkissä. Kerran hän myös karkasi ulko-ovelle toivottamaan tervetulleeksi sisääntulevan collien. Ellun ja Lillin kanssa otettiin pieniä radanpätkiä, keppejä ja kontakteja. Yritin treenailla persjättöjä kontaktien jälkeen. Molemmat koirat meni ihan näppärästi. Treenien jälkeen lähdettiin loppuverkkailemaan aurinkoiseen säähän.

Huomatkaa miten tuuhea häntä onkaan Ruoskahännän Ellillä!

"Wihii, olen Dumbo!"