Tänään harkattiin tokoa ja sain vähän semmosta vihjailua rivien välistä että kantsisko joskus treenata (muullonki kuin kerran tai kaksi ohjatuissa harkoissa) kun toukokuun koe painaa taas päälle ja vielä on semmoista pientä säätöä mitä pitäisi kehitellä ennen koetta. Eli täytynee tehdä jokin treenisuunnitelma tänne julkisesti. Voitte sitten kaikki lukijat valittaa minulle jos en tätä noudata/ole kykeneä toukokuun kokeeseen. Nämä siis treenattava vielä kuoseihin:

  • paikallaolosta mahdollinen ininä pois, sivulta maahanmenot paremmiksi
  • seuraamisessa häiriköintiä ja liikkurointia
  • seisomisessa harjoiteltava koiran takana käymistä, ettei liikuttaisi jalkoja
  • kaukot varmoiksi
  • luoksetulossa eteentulo saatava tiiviimmäksi

Että semmosta. Noiden asioiden treenaamiseen vaikka joka toinenpäivä olisi jees. Aikaa kuluisi ehkä 5min per treeni joten luulisi nyt ehtivän moisen tehdä. Olen laiska ja saamaton jos en tuohon kykene. Ja periaatteessa näillä taidoilla mitä Lillillä nyt on niin voisi jo startata avossa, mutta kun minä en ole kauhean innostunut saamaan niitä muita tuloksia kuin ykköstulosta. Pitäisi varmaan alkaa totuttelemaan siihen että aina ei välttämättä ne koe tilanteet ole niin ruusuisia.

Mutta siis, tänään keskiviikkona alkuun 3min paikallaolo piilossa. Alkuun nauratti kun Emppu oli häkissä ja ulvoi todella surullisesti siellä. Lilli oli kuulemma piipittänyt maatessaan, ei kuitenkaan niin kovaa että olisin kuullut. Yhden haukotuksen kuulin. Sitten Lillukka teki kaukoja häiriössä ja nehän onnistuiva, jesh! Jäävissä tein ensin maahanmenoa, sitten istumista helpotetusti ja lopuksi vielä itsekseni seisomista. Katsastettiin myös nouto missä Lillukka oli aika innoissaan, eipä haittaa tuo pieni innostus. Jos noudosta otetaan joskus nolla jonku karkaamisen takia niin ei paljon meikäläistä haitanne. Noudon pitää olla hauskaa ja sillä sipuli.

Eilen tiistaina kävimme tosiaan activella liitämässä. Ohjelmassa oli mukava 27 esteen rata. Kyllä siinä hiki meikällä lensi ja keuhkot pihisi. Mutta Lillukka se vaan veteli hienosti. Meikäläinen kerran juoksi muuriin pahki kun Mikko käski kunnolla juosta silloin eteen kun Lilli on keinun kontaktilla. Juoksinhan mie sitten mutta unohdin katsoa mihin...Lopuksi vedettiin nollaratakin sitten. Toki vähän näkyi väsyminen sekä ohjaajassa että koirassa. Mutta ehkä parasta oli kuitenkin se että suoritimme pöydän hienosti useamman kerran radalla. Lilli vaan on niin taitava hömötiainen! Lillin harkkojen jälkeen pääsivät vuoroon Emma ja Elli. Emppulilla lähti jo melkoista vauhtia kahden putken sarjalla. Otimme myös keinulla päähänjuoksua ja jotain muuta hömppää. Ellin kanssa otettiin kepeillä vedätystä ja sivuirtoamista. Otettiin myös parit kontaktit ja riehuttiin pallon kanssa.

Emma on keksinyt myös uusia kivoja kepposia. Eilen Ruuti veti hirveet rähinät kun Emma meni sen ruokakupille. Noh, mitäs tekee Emma? Painaa hännän jalkojen väliin ja jatkaa toisen ruuan hotkimista hirveetä kyytiä eikä liiku askeltakaan. Meikäläinen meni sitten pikkuisen Ruun turvaksi vahtimaan ja nappasin Empun pois kupilta. Ruuti on kyllä aika fiksu kun ei purrut pentua. Täytynee nyt vahtia noiden ruokailuja kun näyttää siltä että Emmalla ei ole tuo kunnioitus ihan kohdillaan Ruutia kohtaan. Tänäänkin illalla otin Ruutin kanssa pienen seuraamisen niin Emma vaan loikki Ruutia päin ja yritti vetää hännästä. Ruuti tietysti seurasi hienosti kuola valuen eikä välittänyt mitään tuosta pienestä häiriköstä, Lilliltä ei ehkä ihan onnistuisi moinen suoritus ;)

Sitten vielä upeita otoksia huippukuvaajan superkameralla thihihi

Ruu nukkuu <3

Persjättöö...

Kuka sä oot?

Emma: Mä oon Emppu, pussaillaankos?

Urho: Onks pakko?