Lyllenbergin kanssa ollaan nyt muutamina päivinä terästäydytty tokoilemaan ongelmakohtia (oikeasti ei voi sanoa että olisi ongelmakohtia, on vaan asioita joita ei ole opettanut koiralleen tarpeeksi hyvin...) No, tokoilut on kuitenkin alkaneet sujua kivasti. Lilli on niin yritteliäs koira ja kauhella miellyttämisen halulla  varustettu niin se kyllä yrittää kaikkensa. Erilaisia häiriöitä tulee vielä lisätä eri liikkeisiin niin kyllä siitä hyvä tulee. Viikonloppuna olin liikkurin hommissa ja taas tuli eteen tilanteita kokeessa mihin koiria vaan ei oltu selkeästi opetettu. Kyllä minusta koiran kuuluu kestää se että viereinen koira lähtee rivistä laukalla tai viereinen koira tuijottaa tms. Näitä pitää vaan harkata porukalla paljon. Olipa se kiva katsoa kun tutun koira makasi tyynesti maassa kun toinen lähti vierestä asenteella "hoohoi, taas noi tekee niitä luoksetuloja just tosta mun naaman edestä". Niin haluaisin että minunkin koira käyttäytyisi kokeessa jos jotain sattuisi. Lillihän kestää hienosti erilaiset häiriöt: mm. haukkumisen, laukalla vierestä lähtemisen, lelujen ja kapuloiden viskomisen varustettuna vieraan ihmisen "vapaa, nouda tms." käskyillä. Mutta se kova hiljaisuus ja rauhallisuus paikallaolossa on Lillille sitten vähän hankalampaa. Kun koiran ei tarvitse keskittyä mihinkään häiriöön se alkaa helposti piipittää. Kun jotain taas tapahtuu niin se on ihan hiljaa. Siksi ollaankin treenattu nyt hiirenhiljaisia paikallaoloja, toivotaan että se ääntely saataisiin kytkettyä pois.

Kuva varastettu Kastehelmeltä :)

Eilen kävimme myös agiliitämässä uudessa valmennusryhmässä. Mukavia treenikavereita saimme, kaikki ennestään tuttuja. Ohjelmassa oli (minulle) vaikea 30 esteen rata. Radalla oli paljon valsseja, käännöksiä, takakiertoja, päällejuoksua, kaikki kontaktiesteet ja kepitkin vedettiin molemmista kulmista. Itselle tuotti hankaluuksia muistaa rata mutta Lillihän toki meni hienosti. Kylläpä vähän harmitti kun oma ohjaus oli vähän haparoivaa vaikka Lillukka oisi vetänyt niin hienosti. Illalla läksimme vielä Jossun kanssa hallille ja tein samaa rataa Ellin kanssa. Silloin oli jo hyvin rata muistissa ja ohjauskin sujui paremmin. Ellikin meni aika kivasti. Meillä on perjantaina tosiaan agikisat Pellossa, toivotaan että ohjaaja olisi silloin paremmin kartalla :)

Emppu oli viikonloppuna yksin meikäläisen matkassa reissussa ja neiti matkusti nyt ensimmäistä kertaa pitemmän matkan autossa. Hyvin meni matka, Emppu vaan nukkui. Reissukin meni hyvin, Emma sai kehuja myös hyvästä käytöksestään koska on niin tottelevainen ja kaikkien kaveri. Tarpeetkin osasi hienosti käydä tekemässä huussin taakse :) Emma lähti aina aamulla ensimmäisen huussin käyttäjän mukaan ja teki asiansa aina samaan paikkaan, hassu koira :)