Aussieleiri alkoi minun kohdaltani maanantaina lounaan merkeissä. Hyvät eväät nautittuani lähdimme kohti hakumetsiä Samuli Junton vetämään hakuryhmään. Päätin treenata ohjatussa haussa Emman kanssa koska pikkuneidin kanssa meillä on ehkä isommat tavoitteet haun suhteen. Ensimmäiset treenit menivät mukavasti, paitsi siltä osin että Emma esitti sokeaa eikä nähnyt haamuja. No pääasia että lähti innolla etsimään ukkoja, vaikkakin ihan eri suuntaan kuin missä haamu oli näyttäytynyt. Kaikki kolme ukkoa löytyivät mukavasti ja Emmalla oli kivaa vaikka oli melkoisen kuuma sää. Illalla tein vielä Lillin kanssa esineruutua, ensimmäinen esine löytyi helposti mutta toisen kanssa oli vähän haasteitä kun tiellä tokoileva Duke oli niin mielenkiintoinen näky ettei voinut keskittyä kunnolla...Illalla meillä oli ohjelmassa kilpailu missä piti tunnistaa ausseja, olin kilpailussa niin huono että oma vastauslappuni päätyi nuotioon, niisk!

 
Tiistaina treenasimme ensin tokoa Teija Junton vetämässä porukassa. Katsoimme seuraamista ja noutoa Lillin kanssa. Tykkäsin kovasti Tytin vetämistä treeneistä, hirveästi tuli vinkkejä ja Tytillä on hyvä silmä nähdä millainen kukin koira ja ohjaaja on. Lilli on aika ohjaajapehmeä koira ja yrittää yleensä parhaansa joten kouluttaja neuvoikin suurimmaksi osaksi minua, ei niinkään koiraa. Omien virheiden korjaamisestahan tässä tokon kouluttamisessa koiralle taitaa olla kyse, koira kyllä oppii vaikka ja mitä. Lounaan jälkeen lähdimme kohtalokkaaseen jälkitreeniin. Ensin eksyin metsään tehdessäni jälkeä (takaisin jälkeähän ei voi palata koska hyvä jälki menee pilalle...) onneksi pelastuskoira Musti lähti ajamaan jälkeä ja löysi meikäläisen näistä vaarallisista pusikoista. Sitten Lillin jäljelle missä oli tarkoitus harjoitella vieraiden keppien nostoa. Satoi aika rankasti ja Lilli oli aluksi aika nihkeenä, söi vaan heinää eikä jäljestä tietoakaan. No päästiin kuitenkin matkaan, 3 ensimmäistä keppiä piti ihan käskeä tuomaan kun ei muuten nousseet. Loput kepakot sentään nousivat oma-aloitteisesti mutta ei nekään niin häntäheiluen kuin yleensä. Päätinkin että en ehkä treenaa jälkeä kaatosateessa enää hetkeen ja kepeistä pitää saada jokin maukkaampi palkka kuin nakki. (Ihanaa omistaa nirso koira :)). Illalla vielä Emma söi iltaruokansa pieneltä jäljeltä, Emma on ihanan ahne ja vetää jäljet hienosti ja tarkasti, jee!
 
Keskiviikkona oli jälleen Samulin ohjaamat hakuharkat Emmalla. Tänään Emppu jopa näki haamut ja muutenkin treeneistä jäi tosi positiivinen kuva. Emma jopa karkasi etsimään maalimiestä ja eihän siinä meikäläisen kutsut auta yhtään mitään kun on paljon mukavampaa etsiä metsästä ukkoja. Höppänä pentu! Myös Lilli kävi omatoimi hakuporukan kanssa hakuilemassa. Maalimiesten palkkoja ei millään malttaisi syödä kunnolla ja kova on kiire jatkamaan hommia, ehkäpä viimein alan uskoa että Lillukkaan on turha pakottaa olemaan maalimiehen kanssa kun ei se siinä viihdy. Ilmaisu vaan kuoseihin rullalla ja näytöllä vasta palkka minkä Lilli saa hotkia heti suuhunsa. Kävimme myös Tytin treeneissä kokeilemassa tunnaria, ensin Lilli toi varmaan 15 väärää kapulaa ja sitten vasta oman. Huhhuh! Tunnin päästä tein uudestaan ja Lilli toi kerralla oman. Tunnin päästä taas uudestaan ja kerralla oma. Eli näköjään koirakin oppii virheistä vaikka en joskus niin uskonut olevan. Keskiviikkona järjestimme myös iltaohjelmaa missä oli lajeina "toko, rauniot ja agility", kokosimme myös oman joukkueen mikä vetikin voiton! Hyvä niin sillä olin himoinnut palkintona olevaa vaaleanpunaista hihnaa hehee. Lilli kävi niin kuumana kisassa että jouduin roikkumaan siinä kaksin käsin että sain sen pysymään aloillaan kun odotettiin omaa vuoroa. Kaikki tehtävät menivät meidän osalta hyvin, mitä nyt agilityssa pikkuisen lähti lapasesta ;)
 
 
Torstaina jatkoimme Samulin treeniryhmässä ja Emppu veti tuttuun tyyliin mukavasti, ihan intona pikkuinen on hakuhommista. Lilli pääsi korjaaviin hommiin peltojäljelle missä teimme neljä kepin nostoa. Nyt paistoi aurinko ja kepitkin maistui koiran mielestä vähän paremmalle :) Illalla myös harjoittelimme irtorullan tuontia kentällä Lillin kanssa, sekin sujui näppärästi. Teimme myös pari kertaa tunnarin ja sekin sujui, aika huikeeta. Torstaina sitten vietettiin iltaa vähän myöhempään valvoen, hauskaa oli keppileikkien ym. parissa :)
 
Perjantaina aamusella lievästi sanoen väsytti, mutta onneksi olen sen verta sitkeä kaveri että ei välillä haittaa jos nukkuu vain muutaman tunnin ;) Suuntasimme omatoimi hakuilemaan Lillin ja Empun kera. Lillille otettiin ensimmäistä kertaa irtorulla metsään ja mukavasti se sitä toi sännättyään ensin liian lähellä olevan Miimin ohi ja sekoiltuaan pitkin keskilinjaa. Eihän maalimies voi olla niin lähellä ja näkyvissä ja vielä se vammanen rulla kädessä. Loput tuonnit menikin sitten vähän näpäkämmin. Emma oli taas liekeissä ja treenit sujui mukavasti, jäi varmasit pennelille hyvä fiilis hausta :) Hakuharkkojen jälkeen menimme vielä katsomaan tottista ja tein myös Lillille jälleen onnistuneen tunnarin. Ihana leiri ja ihanat kouluttajat ja ruokakin maistui siihen tahtiin että lihoin leirin aikana, argh! 
 
Kuvia tulossa ;)