Viime viikolla matkasin kera Ellin ja Lillin Vehmersalmelle AHBA-paimennuskisoihin. Jännitys oli kyllä huipussaan ennen kisoja. Kun kisat pyörähtivät HCT-legien parissa käyntiin alkoi jännityskin tasaantua, kyllä me pärjätään. Tuomareina toimivat Linda Rorem ja Rusty Jeffers jenkeistä. Tuomarit olivat todella sympaattisia, kannustavia ja reiluja ihmisiä. Menin ensin paimeneen Ellin kanssa koska se on minulle itselleni vähemmän paineita tuottava koira. Elli humppaili tuttuun tyyliinsä hienosti ja saikin 2legin ja tittelin HCT. Ensimmäinen legi oli napattu pari vuotta sitten kun Elli oli paimentanut yhden kerran ennen kisaa. Koira kyllä osaa luonnostaan nuo jutut jos vaan on joku kuski kuka osaa sitä ohjata. Lilli suoritti myös 1 ja 2 legit vauhdikkaan kuumakallemaisesti ja sai myöskin tittelin HCT. Tuomarit kehuivat kovasti molempia koiria ja Lilli kuumuminenkaan ei tainnut heitä haitata. 

Seuraavana aamuna nukuin tietysti pommiin ja pääsinkin kilpailemaan viimeisillä numeroilla 23 ja 24 JHD-kisaan. Elli teki taas hienosti ja rauhallisesti ensimmäisen legin, toisessa olikin jo vauhtia kun Elli päätti vähän irrotella. Vauhdikkaasta legistä saatiin kuitenkin parhaat mahdolliset arvostelut ja kirjallisessa arvostelussa luki koiran olevan hieno ja lukevan hienosti lampaita. Lillin kanssa oli taas kuumumista ja piti vähän muutamat hikikarpalot itsellä vuodattaa etten olisi raivostunut totaalisesti :) Tittelit saatiin kuitenkin kasaan ja Lillinkin arvostelut oli hyvät papereissa. Tuomari Rusty olikin hauska kun sanoi että todella hieno pieni koira, eikun siis koira :) Kyllä Nynnyssä on poweria! Ensi vuonna sitten HRD1-luokkaan ja ASCAN kisatkin olisivat toiveissa, harmillisesti niitä ei tälle vuodelle järjestetty Suomessa. 

Koko tapahtuma oli kyllä aivan ihana ja hienosti järjestetty. Kyllä tästä lajista nauttii ja saa kiksejä niin koirat kuin ohjaajatkin ihan eri tavalla kuin muista lajeista. Shampajaa siellä nautiskeltiin, huudettiin ja hurrattiin ja tuuletettiin onnistuneista suorituksista. Nyt vaan Emppuakin treenailemaan niin saadaan se ensi kesänä ainakin tuohon HCT-kisaan mukaan. Muitakin harrasteita ollaan tehty, mutta eipä niistä nyt juttua sen enempiä kun kyllä tää paimennus vaa on aika kuningaslaji ;)

 

 

Kisaajia :)

 AHBA, kuvat All rights reserved by S&M Briard Promotion.