Päivitellään taas jos nyt yhtään muistetaan mitä on tehty. Kemissä käytiin agiliitämässä kahden radan verran. Tuskaisen kuuma oli sää, mutta sepäs ei Nynnyä haittaa. Samalla sykkeellä se jaksaa mennä kuumallakin säällä. Radat oli jälleen vaikeita ja minulle oli hankaluuksia päättää miten ohjaan. Ensimmäiseltä radalta tuloksena 10, sijoitus 1. Varmistelin rengasta (viime kisoissa Lilli hyppäsi sieltä renkaan sivusta) ja seurauksena sitten myöhästynyt valssi ja kosketus koiraan josta 5. Toisen vitosen nappasin ennen A-estettä kun käänsin liian kovaa ja Lilli meni sitten esteen sivuun. Koira oli tosi hyvä, meni juuri niinkuin pitääkin ja teki hienot kontaktit. Toisella radalla hyllytin koska unohdin radan ja Lype lähti väärälle esteelle kun meikäläinen jäi kupeksimaan. Eli koiraa ei ainakaan noista kämmeistä voi syyttää (eihän nyt muutenkaan saisi koiraa koskaan syyttää!). Kyllä ne agikoirat menee sinne mihin ohjataan ja jos ei mene niin saa vain peiliin katsoa jos ei ole jotain opettanut kunnolla. Että sapiskaa vaan ohjaajalle nyt! Onneksi ensi viikolla alkaa taas activen treenit niin pääsen taas ruotuun. Kisojakin olisi mukavasti elokuulle tiedossa, kunhan päättäisi ensin mihin ilmoittautuisi.

Tässä Lillin 10 rata: www.youtube.com/watch

Empun kanssa ollaan myös treenattu. Mm. vähän tokoa, seuraamista pitäisi alkaa harjoittelemaan pikkuhiljaa. Maahanmenot ja paikallaolot sujuvat jo jotenkuten. Emma alkaa olla niin hirveä energiapakkaus että sille on nyt vaan saatava kaikenlaista aktiviteettia ja pian. Muuten se syö koko talon ja riehuu ja pomppii kaikkien tuttujen ja tuntemattomien niskassa. Emppu keksi eilen hypätä täydellä laukalla suoraan selkääni kun otin aurinkoa pihalla, kait olin jonkun trampoliinin näköinen siinä. Kyllähän muuten meni selkä mukavasti jumiin kun tuollainen tukeva penikka loikkaa yllättäen niskaan! Emppu on myös käynyt paimentelemassa ja siihenkin on alkanut nyt kipinä vähän nousta. Ei sillä vielä ole oikein voimaa saada elikoita liikkumaan kunnolla, mutta Lillin kanssa yhdessä se paimentelee jo kovasti ja yrittää muka pöläyttämällä saada otuksiin liikettä siinä onnistumatta. Nuo meidän lampaat on niin jukuripäitä että eivät taida ihan helposti penneliä totella. Uinutkin Emma on kovasti ja kaiket päivät se riehuu pihalla vapaana mutta energiaa tuntuu silti olevan, huh. Yhden jutun olen keksinyt millä Emman saa väsyneeksi; kaupungilla kävely. Pennusta on niin jännittävää kävellä silloilla, toreilla, ihmishulinassa, nähdä puluja ja kaikkea muuta jännittävää. Erityisen jännittävä koirien mielestä oli Teuvo Pakkala-patsas mille piti melkoinen tovi raivota. Ensin yritin odottaa että mölinät olisi loppuneet mutta kotvasen räkytystä kuunneltuani tokasin vaan että turvat tukkoon. Toivottavasti Teuvo ei kovin hermostunut louskuttavista katsojistaan.

Lillikin on treenaillut tokoa ja ollutkin aika näppärä tokoilija. Kaikki liikkeet on sujuneet hyvin, paikallaoloa piilossa pitäisi käydä porukalla treenaamassa. Täytyy taas varmaan kehittää joku uusi tokoporukka syksyksi ja talveksi jos mielii saada seuraa. Lillillä on ollut nyt aika hyvä vire, enkä ole kieltänyt sitä haukkumasta ja mölisemästä jos on kerta kivaa. Se on sitten voi voi jos se yltyy kokeessa mölisemään. Lillllä on ensi viikolla paimennuskisat, toivotaan ettei kuolla sinne jännitykseen. Lilli kyllä menee jos minä vaan maltan pysyä rauhallisena ja ohjata kunnolla. Saa nyt nähdä miten meidän käypi!