Tänään treenattiin taas hakua. Emppu meni kyllä niin hienosti että aijai kun oli äiskä onnellinen. Mainiota kun koira on ihan liekeissä, etsii hyvin, etenee hyvin ja nauttii selkeästi hommasta. Hienosti etsii jo ilman mitään apuja, jesh! Tänään maalimies 1 ja 3 olivat teltassa piilossa ja Emman reaktio oli näköjään: teltta näkyvissä->kaasu pohjaan että pääsee nopeammin telttaan tuusaamaan ja syömään herkkuja. (treenattiin hyvin harvapuisella alueella niin hyvin näkee mitä koiruus puuhaa siellä takarajan tuntumassa.) Nyt vaan kaikenmaailman erilaisia hökötyksiä sinne metsään niin saadaan nämäkin opetettua alusta alkaen. Suorapalkalla mennään vielä varmaan melko pitkään. Tai siis niin kauan kunnes saadaan nouto hyväksi, sitten vasta kentällä rullan opetukseen. Jos vaikka ensi kevääksi ottaisi tämän tavoitteeksi. Nyt otetaan vain mahdollisimman paljon suoraa hyvää etenemistä ja syviä alueita että saadaan koira irtoamaan. Talvella sitten tottista kehiin että saisi sitäkin tehtyä. Emma osaa kyllä vähän sitä sun tätä mutta ei vielä mitään kunnolla. Pikkuhiljaa edetään. On se vaan niin palkitsevaa treenata hakua semmoisen koiran kanssa joka oikeasti nauttii niin täysin tästä hommasta.

Lillin kanssa treenattiin tiistaina agilitya. Ohjelmassa oli kaikensorttiset keppikulmat, vedätykset tms. Itsekseen treenattiin välistävetoja ja lopuksi takakierto päällejuoksuja. Lillin hyppytyyli oli taas mielestäni huono ja koutsin kanssa olikin puhetta että tarttis varmaan jotain tehdä. Kaikensorttinen riehuminen, törmäily ja huliganismi tulisi kieltää kokonaan koska ne aiheuttavat pieniä vammoja koirille jotka sitten pitkällä ajalla aiheuttavat sitten isompia vammoja. Mitenhän tämäkin onnistuu. Tympäsee kun tuossa agilityssa on rimat vedetty niin korkeiksi, ihanneajat pilviin jne. Miksei voisi olla joku amatööri luokka missä kaikki rimat voisi olla 40cm ja saisi rallatella semmoista vauhtia mitä kukin pääsee :D Joku agilitymasennus tässä iskee kyllä niskaan kun selkeesti nyt koira oli vähän jumissa. Eipä se auta ku viedä hierottavaksi, sitä touhuahan tuo Lilli niin "rakastaa". Emmalla sentään on järki päässä kun sen saa kunnialla hierottua kyllä, ja tätä taitoa aijotaan muuten vaalia koko sen elinikä ;)

Loppuviikoksi ohjelmassa agiliitelyä Emmalle, paimennusta molemmille ja hakua molemmille. Nyt reenataan kyllä hakua ja kovaa nin kauan kun lunta vaan ei näy, toivottavasti sitä tulis vasta vaikka ens vuoden puolella ;)

(Jotkut yli-innokkaat taisi reenata hakua joskus talvellakin...)