Paljon ollaan taas puuhailtu vaan ei blogia päivitetty. Molempien koiruuksien kanssa ollaan treenattu tottista/tokoa, agilitya, paimennusta ja hakua. Suunniteltiin nyt hakuporukan kanssa että aletaan treenaileen koiria hallilla. Eilen kävimmä ekaa kertaa. Emman kanssa otimme noudon alkeita ja lopuksi luoksetulon. Kyllä on paljon työsarkaa vielä tuossa pennelissä, ei auta kun sopia uudet treenit :)  Lillin kanssa treenasimme tunnaria, mikä meni tälläkertaa hienosti. Viimeksi Lilli käytti vääriä kapuloita suussa kun oli niin innoissaan. Nyt laitoimme namuja kapuloiden sekaan ja Lilli söi ensin namut ja sitten toi sievästi oman. Lypen kanssa teimme seuruuta, kerran jouduin huomauttamaan kontaktin laskemisesta mutta muuten sujui nätisti. Teimme myös 4min paikallaolon porukalla ja sekin sujui hiljaa ja hyvin, myös avo kaukot sujui nätisti.. Vähän enteilin paikallaolossa huonoa kun Lilli oli kierroksilla silloin kun jätin sen maahan mutta hyvin osasi onneksi rauhoittua. Kovasti tuolla tulee ääntelyä kun kierrokset nousee, mutta ajattelin nyt katsoa sitä läpi sormien muissa liikkeissä, huutakoot jos kerta on niin kivaa. Paikallaolossa ei tarvi olla kivaa niin siellä sen suun on ehdottomasti pysyttävä kiinni.  Edellisviikolla reenailtiin Lillin kanssa myös tokoa ja silloin oli ohjelmassa mm. ruutua, tunnaria, hyppynoutoa ja noutoa. Silloinkin oli aika hyvä vire päällä, joskos sitä kokeeseen ilmoittautuisi taas pikkuhiljaa...

Hakuhommat alkais olla siinä mallilla että haluaisin keväällä ja talven harvoissa treeneissä ottaa irtorullaa jo mukaan. Emma osaa hakea nimittäin jo molarit ilman mitään apuja, tekee suoria pistoja ja on niin innoissaan koko hommasta että jesh. Ollaan otettu nyt myös sille telttoja ja viimeksi maalimies oli pressulla peitetyssä häkissä, nämäkin sujuu hyvin. Viimeksi saimme myös miehiä maalimiehiksi ja yhtä innokkaasti tyttö teki töitä. Eipä se koskaan ole miehiä arastellutkaan missään muussakaan tilanteessa. Eli noutoa tarvisi nyt vaan treenailla että sitä rullaa voisi joskus ottaa mukaan. Vauhtinoudot sujuu hyvin, mutta paljon on vielä työsarkaa jäljellä.

Agilityssa ollaan myös käyty. Lillin kanssa Mikon treeneissä ja Emman kanssa Marin treeneissä. Molemmat neidit kuljeksii hyvin ja irtoamista pitäisi nyt harjoitella hitusen jos vain agilitya joskus jaksaisi treenata. Emma kävi myös ensimmäisissä agiepiksissä liitämässä (miniluokassa 25cm rimoilla). Neiti oli aika taitava ja toiselta radalta tulos 5, ja sijoitus 4. Huomenna menemme uudestaan, jännää :) Huomenna kisapaikka onkin semmoinen missä Emma ei ole käynyt joten toivotaan parasta ja pelätään pahinta :) Myös Lillin kanssa tekisi mieli käydä hummaamassa epiksissä, meillä vaan olisi activen treenit myös huomenna niin pitää pohtia kumpaan haluaisi enemmän mennä ;)

Paimennusta ollaan myös tehty vähäsen. Emma tekee hyvin kun saa tehdä vaikeita ja vauhdikkaita tehtäviä mutta aitauksessa pyöriminen on edelleenkin sen mielestä tylsää. Toivottavasti se nyt alkaisi pelittää että pääsisin sen kanssa ensi kesänä edes sen HCT:n hakemassa :) Onneksi ne kisat taisi olla vasta elokuussa että eiköhän sitä saisi tuon pikkuneidin siihen mennessä pelittämään. Lillin kanssa tavoitteena olisi ainakin ne ASCAN kisat ja jos FCI:n hyväksymät kisat tulee jo ensi kesänä kisattavaksi niin sinne mennään kyllä ehdottomasti. Pentusuunnitelmiakin oli mutta nyt tuntuisi siltä että en malta lorvailla Lilliin kanssa kesällä/keväällä vaan siirretään pennutusta syksyyn. Ja kuvataan tosiaan se selkä tässä tammikuussa samalla kun Emma käy kuvissa.

Olet mun sydämein,
Oot tähtityttösein,
Oot säde päivän haavoittuneen