Alkaisi jo poltella hakumetille ja laitumille paimeneen. Vaan hitosti on pakkasta ja luntakin on ihan liikaa. Koiria ei onneksi ole juurikaan palellut, tai ainakaan eivät ole antaneet mitään vihiä siitä jos on lenkillä käyty. Muuten ollaan treenattu vain lämpöisissä halleissa niin että hiki virtaa. 

Emma kävi mölliageissa liitämässä ja tuloksella 5 hän sijoittui toiseksi. Tässä Emppu poseeraa ihanan vaaleanpunaisen bulldoggi kellon kera. Emma meni vielä miniluokassa koska ei olla vieläkään joudettu treenaamaan hyppyjä medi korkeudella. Toisaalta koiruus on vielä niin keskeneräinen joka saralla että kyllä ne rimat kerkeää myöhemminkin nostaa ylös. Kontakti pysäytyksissä ja pujottelussa on vielä paljon työsarkaa, ja estehakuisuuskin saisi parantua vielä triplasti. Vaan kaikki aikanaan :)

 

Lillinkin laitoin ihan ekstempore möllitokoon Avo-luokkaan. Koiralla oli aikamoiset kierrokset hallilla ja se mölysi ja riehui melkoisesti. Paikalla olossa Lilli nousi seisomaan kun piilossa oleva porukka alkoi ensin nauramaan kun boksista kuului "ouuuuu-o-ouuuuuu" surullisella äänellä ja mä hihkasin siihen "Emma". Karjasin sitten koiran takaisin maahan, mutta nollahan siitä päsähti. Lilli ilmeisesti luulee että sen nimi on Emma tai vastaavaa ;) Muut liikkeet kaluttiin läpi siihenmalliin että kakkostulos saatiin. Kaukoissa Lilli luuli että nyt on mennyt joku väärin kun palasinkin koiran luo, normaalisti kun vapautan ennen loppua. Joten mitäpä TAAS on unohtunut tehdä: treenata kokonaista liikettä! Luoksetulossa Lilli hyppäsi minun nokkaan eteentulon jälkeen, mikä oli mielestäni hauskaa, eteentulo on aina ollut meille se ankia juttu. Siinäpä hyppikööt ei haittaa ;) Noudossa meinasi karata kun liikkuri sanoi "käsky". Ja mitähän vielä, en edes muista. Kaikkea hiomista on aikalailla, mutta mitäs nyt voikaan odottaa jos ei jaksa opettaa liikkeitä kunnolla valmiiksi. Sijoituttiin kuitenkin toiseksi ja voitonhan vei tietysti iki-ihana Duke-Petteri. Myös Mina-sisko oli samoissa kisoissa ja olihan se karvaturri aika kierroksilla ja ihan täpinöissään :) Hyvä koiruus se on kuten Lillikin jos me Eevan kanssa jaksettais ne vaan treenata kuosiin ;)

No treenattiinhan me sitten tokoa Elinan ohjaamassa ryhmässä tänään. Ensin ohjelmassa  oli jääviä, tein maahanmenoa, seisomista ja istumista häirittynä niin että kapulaa nakeltiin vieressä. Hyvin sujui, tai siis hyvin sujui meidän häiriökestävyydellä. Toki Lilliä kiinnostaa mihin kapula menee jne. mutta se ei vaikuta liikkeen suoritukseen. Sitten taisi olla ohjelmassa paikallaoloa häirittynä, sekin sujui mukavasti. Lopuksi katsastimme noutoa missä Lilli ei nauti olostaan minun edessäni. Ensi viikolla jatketaan ja jos ollaan reippaita niin olisihan se hyvä treenata sitä ennenkin ;) Kuitenkin siihen kesään vielä joku hetki aikaa että pakko kait tässä on vielä muutamat hallitreenit vetää.