Molempien tyttärien kanssa ollaan alettu taas paimentaa hieman aktiivisemmin. Kait se kisahammasta hieman kolottaa ;) Koska on vielä niin paljon lunta ettei aitaukseen ole asiaa ollaan paimennettu sisällä ja pihalla. Emppua on välillä vähän hirvittänyt mennä nostamaan lampaita karsinasta mutta tänään se jo oli hoksannut että kun sinne laukalla päräyttää niin homma on sillä selvä. Emppu monesti ottaa hieman liikaa vauhtia ja saattaa jopa törmätä lampaisiin. Se ei yritä purra tai mitään mutta lammasrouvat ovat aika laiskalla tuulella ja Emppu saattaa päräyttää niihin ihan pahki ennenkuin ne ehtivät siirtyä alta poisa. En ole mitenkään kieltänyt Emppua intoilusta koska on vaan hyvä että se on innostunut. Sauvalla ohjauskin sujuu ulkona jo ihan hyvin, sisällä olen vielä pysynyt suullisissa käskyissä ja auttanut koska tila on niin ahdas että siellä on sauvan kanssa hankala heilua.

Lilli otti tänään pienet puskut juntturalta lambi rouvalta, mutta muuten on sujunut ihan mukavasti. Maahanmenoja ollaan nyt harjoiteltu ja ne on alkaneet sujua vähän paremmin. Töitä ei saa jatkaa ennen kuin on kotvasen ollut maassa ja rauhoittunut samalla. Itse ole lähtenyt sitten eri suuntaan liikkumaan koiran jäädessä maahan. Ränni pitäisi rakentaa pelloille heti kun se ne vaan sulaa että pääsisi rännissä työskentelyäkin harjoittelemaan. Lilliä vielä vähän ahdistaa sisätiloissa työskentely jos lampaat jumittaa, tai no ei se ehkä ole hirveää ahdistusta vaan kuumumista ja meuhkaamista jos pikkuneitiä ei lampaat heti tottele. Siihenkin auttaisi vain rauhallisuus että antaisi elukoille vaan enemmän aikaa laittaa töppöstä toisen eteen. Kyllähän ne lähtee sieltä jos koira vaan ei ihan persuksissa ole hiillostamassa.

Tänään käytiin myös liitämässä. Olipahan ihanan vaikea rata missä sai kyllä juosta niin että hiki lensi. Ohjelmassa ihania saksalaisia ja japanilaisia ym. Ihmeenkaupalla saatiin nollarata väkerrettyä. Tai no, Lillihän vetää nollia aina kun suunnilleen muistan ohjata oikeille esteille. Myös Emppu Kemppainen kävi hallillä pyörähtämässä keppien videointia varten. Harmillista vaan että en ole ainakaan toistaiseksi saanut videoita ulos kännykästä. Katsotaan miten tässä käy ;)