Paljon ollaan taas puuhailtu, pikaista raportointia jos laittaisi eri lajeista tulemaan. Hakua ollaan treenattu nyt parisen kertaa. Haku kulkee pääasiassa hyvin, Emppu keksi viime treeneissä käydä haukkumassa puisen mökin pystyyn. Eihän nyt moisia mökkejä saisi hakumetsässä olla. Kummasti vaan kaikki aikaisemmat umpparit on menneet hyvin. Myös maalimies nro. 1 on umpparissa, 2 oli pressun alla ja 3 puumökissä. Puumökki oli vaan ällöttävä, siellä ollut maalimies onneksi oli ihana ja Empun silmät vaan mulkoili mökkiä kohti kun se seurasi maalimiehen kanssa namuilla keskilinjalle. Maalimies nro. 4 löytyi myöskin kohtalaisen etsinnän jälkeen. Emppu tykitti aikamoista kyytiä koko alueen ja teki myös tyhjiä. Kun hommat oli tehty sillä oli niin kuuma että halusi pulahtaa vesimonttuun uimaan. No ainakin on kunto kohdillaan. Toiset hakutreenit meni hyvin, Empulle ei tyhjiä eikä mitään moitittavaa. Lillin kanssa pähkäilen millaisen pannan laitan sille i-kiintorullaan, ja se pitäisi opettaa se kiintorullan käyttö ennen kuin siirrän sen metsään.

Tottistakin ollaan treenattu. Empulle eteenmenoa, seuruuta, hyppynoutoa. Lillin kanssa on tehty A-estettä, seuruuta, hyppynoutoa ja paikallaoloa. Molemmat koirat oli eilen tosi liekeissä tottiskentällä. Hieno juttu! Emppu oli niin innoissaan että pomppi metrin loikkia ilmaan ja Lillilläkin oli tosi hyvä vire päällä. Nyt vaan kun malttaisi pitää aina tarpeeksi lyhyet treenit ja suunnitella ne hyvin että samanlainen huippuvire säilyisi. 

Agilitya käytiin Lillin kanssa Keminmaassa kisaamassa. Koira meni hyvin mutta itsellä ei pysynyt ajatukset kasassa joten hyllytimme. Seuraavaksi mennään Tornioon kisaamaan. Treenattu ollaan activen treeneissä ja Empullakin on sinne nyt paikka vielä muutaman kerran. Katsotaan sitten haemmeko vielä paikkaa sieltä, varmaankin se täytyisi, tai ainakin kausikortti jonnekkin että saa itsenäisesti käydä treenaamassa. Empussa olisi vielä työsarkaa paljon mutta siinäkin pitäisi keskittyä enemmän hyvään vireeseen, irtoamiseen ja vauhtiin. Kepit ja kontaktit täytyy myös saada itsenäisiksi.

Paimennusta ollaan harjoiteltu kotona samaan malliin. Empullakin alkaa sujua nyt kun olen tehnyt sen kanssa töitä aina aitausten ulkopuolella. Toki välillä tehdään aitauksessakin jotain mutta pääasiassa vaan kuljetellaan elukoita pitkin peltoja syömään. Kohta pitäisi viedä osa lampaista saareen lomailemaan ja sen jälkeen alkaa suunnittelemaan rosvopaistien tekoa ;)