Kävimme Lillin kanssa kokeilemassa miten meiltä sujuu Rallytoko ihan oikeissa kilpailuissa. Kokeilimme tätä lajia viime kesänä leirillä Lehdon siskosten vetämissä karkeloissa ja nyt sitten päätimme mennä kokeilemaan ihan tosi tilanteeseen. Rata oli taas tietysti minulle vaikea opetella koska en lajia harrasta. Varmaan viimeisenä siellä radan kävelyssä köpöttelimme ystäväni kanssa kun me molemmat ollaan vähän ulalla tästä lajista. Noh, kisa meni vallan hyvin. Saimme tulokseksi 98p/100p ja sijoituskin oli 3/25. Lilli osaa kyllä kaikki liikkeet hyvin (eteentulo luoksetulosta ja takaa se osaa myös kiertää, kaikki muutkin liikkeet on tuttuja tokosta) mutta itse tietysti teutaroin siellä jotain sen verran että tuli kaksi pistemenetystä. Porhallin tietysti semmosta tahtia siellä että aika oli nopein. Osallistuimme huvikseen myös avoimeen luokkaan minkä hyllytin radan päätteeksi kun unohdin kytkeä koiran. Radalta ei kuulemma saa poistua jos koira ei ole hihnassa kiinni. No aina oppii uutta ;) Olimme silti avoimessa luokassa tuomarin suosikkeja ja saimme vinkuvan porsaan.
 

Empun kanssa harjoittelimme myös takaakiertoa sivulle jos senkin kanssa mentäisiin kisaamaan joskus rallya. Meillä alkoi myös uusi Elina Pelttarin vetämä tokokurssi. Emma ja Lilli olivat siellä molemmat mukana. Lilli teki kaikki jäävät hienosti ja tunnarin myös. Emma teki häiriöpaikallaoloja, tunnaria ja jääviä. Emma oli kyllä niin pätevä pieni tokoilija että ajattelin sen kanssa mennä ensi vuoden puolella tokokokeeseen vaikkei meidän pitänyt tokoa harrastaa. Emmalla on niin hyvä kontakti ja se tekee kaiken niin nopeasti ahneuksissaan. Eilen harjoittelin ensi kertaa alokasluokan hyppyä ja sehä sujui. Liikkeestä seisominen kun saadaan vielä näpäkäksi ja seuruuta tiiviimmäksi niin sitten voisi koetta lähtä katselemaan. Lillillä sujuu myös treenit mukavasti niin varmaan senkin voisi sitten ilmoittaa samaan kokeeseen kenties. Emma kävi nyt kokeilemassa uudessa koirakylpylässä mikä on avattu Kiiminkiin. Kyllä oli hieno paikka ja Emmakin ui hienosti ja rauhallisesti.

Uimasilla tietysti mukana Empun bestis Duke :)


Emppu katselee minua ja miettii että onko tämä uiskentelu nyt varmasti turvallista.

Agilityakin ollaan Empun kanssa treenattu ja sekin sujuu kivasti. Rimat on nyt ollut n. 50cm korkeudella. Kontakteille toivoisin että Emppu ei venyttäisi itseään niin pitkälle ollessaan 2on2off-asennossa vaan että tassut olisivat juuri siinä esteen vieressä maassa. Pikkukeinua ollaan nyt menty kokonaisena ja siihen yritetty saada vaan draivia päälle että menisi koko keinun vauhdilla ja asenteella. Viimeksi päästiin jo aika hyviin suorituksiin. Kun pikkukeinu saadaan varustettua hullulla asenteella voisi sen jälkeen lähtä pikkuhiljaa ottamaan kaltevuutta korkeammaksi. Kyllä siitä vielä hyvä tulee kun jaksaisin treenata ;)
 

Ruuti on ollut meillä taas hoidossa ja on kovin tohkeissaan padassa porisevista hirven sisäelimistä.

Lillin kanssa ollaan nyt ultraan asti lomalla, mitä nyt jotain tokojuttuja voisi ottaa sen kanssa. Niin ja toivottavasti sitten myös jatketaan sitä lomailua kotvanen ;) Pentukuumetta täällä jo vähän meikäläinenkin potee...