Vaikka en pidä koirahoitolaa, välillä tuntuu että siltikin pidän sitä. Toisaalta on kätevää että vaihtarina voi sitten viedä omia koiria vastavierailulle kun itse haluaa lomailla. Toki tässä voisi semmonen piilevä bisneskin olla. Meillä lomaili Viivi lappari. Viivi oli kerrankin tottelevainen; tuli aina sisälle kun käskettiin eikä jäänyt yksinään ulos sekoilemaan. Myös sisällä Viivi on hyvin hiljainen ja kiltti. Lenkillä Viivi ei karannut räkyttämään vaan tuli hienosti luokse kun ohitimme vetotöissä olevia huskyja ja pari jäniskoiraa. Lilli on tottunut siihen että saa huidella missä sattuu kun tulee porukkaa vastaan, se kun ei koskaan mene kenenkään luo. Yleisen järjestyksen? vuoksi yritimme saada Lilliä kulkemaan sivulla, mutta juntturahan ei lenkillä sivulla kulje. Ehkä se saa jatkossakin huidella missä sattuu kun ohitukset sujuu paremmin niin eikä tarvi itse karjua perkelettä. Muuten lauma kulkee kyllä hyvin. Yksi hihna oli mukana Viiviä varten. On täällä maalla vaan nastaa kun ruuhka-aikaan lauantaina päivällä saattaa joskus joku tulla vastaan tuossa metsätiellä.


 

Treenailtukkin ollaan. Empulla alkoi juokset joten se pääseepi käymään vaan activen harkoissa nyt. Emppu liitelee mukavaan tyyliin. Viimeksi sujui rataharkat mukavasti, Emppu on oikein kelpo liitäjä! Poispäinkääntöjä tehtiin ja nekin sujuu, itse en niitä kyllä kisoissa kauheasti käytä jos ei ole pakko. On vaan mietittävä nopeampia vaihtoehtoja. Kerran oli semmoinen paikka Lillin kanssa kolmosissa ettei siihen kerennyt muuta tehdä kuin poispäinkäännön, ja se toimi aika hyvin. Ihme ja kumma. Että varmaan niitäkin on joskus hyvä treenata. Lillille ostin myös treenin activelta ja sen kanssa hinkattiin pakkovalsseja, se teki kyllä terää. Päästiin menemään 3 esteen pätkiä ja pakkovalsseja niin että Räyhä-Reetta ei haukkunut kertaakaan. Muutenkin Lilli on oudossa porukassa ihanan rauhallinen. Saatiin pötkötellä ja välillä treenata is-se, se-ma kaukoja odotellessa. Jos treenattais omassa porukassa niin Lillin vire on jotain aivan raivotautista. Kuten myös usein kisoissa on. En oikein tykkää että koira haukkuu radalla ja siksi olikin mainiota tehdä välillä tällaisia lyhyempiä estesarjoja.
 

"Ei huolen häivää, päivä on huoleton..."

Treenien jälkeen käytiin ensin martinniemessä kävelyllä, on se vaan hauskaa lenkkeillä joskus niin että on vaan yksi koira. Sitten läksimme Ouluun vielä kaupunkikävelylle kun piti junaa odotella. Ainut kahvila mihin on koirilla tietääkseni asiaa oli jo kerennyt mennä kiinni. Palloilimme sitten vähän siellä sun täällä. 
 

Emma ei päässyt juoksujen takia osallistumaan mölliageihin joten kisoissa kävi Senni-seisoja sitten viilettämässä. Senni tuli kolmanneksi. Senni viilettää jo siihen malliin että varmaan sekin pääsee virallisiin kisoihin. Keppejä ja kontakteja pitää vaan nyt kovasti rällätä. Senni tykkä aikalailla nykyseltään lelupalkasta; pallot ja potut ja kaikenmaailman ötökät on sen mielestä ihan parhaita. Senni menee lainaohjaaja Johannan kanssa mutta toki minäkin yritän tehdä sen kanssa aina jotain pientä jos se on minulla töissä mukana.

Emmalla oli synttärit ja niitä juhlimme työskentelemällä möllitokokisoissa. Kisojen jälkeen otettiin perinteinen kuva Emmasta ja Dukesta.

Tämän viikon lauantaina on semmoista jännitystä tulossa että huhhuh! Tarinoidaan siitä seikkailusta sitten seuraavalla kerralla ;)