Nyt on taas tämä joka vuotinen tammikuun morkkis. Pitäisi varmaan tajuta että jos kesällä liikkuu n. 20h enemmän hikipäästä valuen ei voi talvella jatkaa samaan malliin syömistä. Taidan alkaa harrastaa hankipaimennusta jos en muuta keksi. Vaihteeksi on taas sairastelua ilmassa, yskittää niin hemmetisti että hankipaimennuksesta ja vetohiihdosta voi vaan unelmoida. Sunnuntaiksi suunnittelin kuitenki treenejä agilityn parissa, joten jospa siihen mennessä olisin jo kunnossa. Kelly, Lilli ja Emma osaavat onneksi viihdyttää hienosti itseään ulkona. Yksi ottaa kepin ja sitten kaikki ajattavat sitä kellä on keppi. Sitten toinen leikki on kuistin alle piiloutuminen, siitä hepuleilla koirankoppiin ja sitten juostaan kilpaa talon ympäri. Seisojat ei kyllä yhtään ala itsenäisesti liikkumaan ulkona, ne käy tekemään tarpeensa ja sen jälkeen kiljuvat ovella että herranjumala päästäkää meidät takaisin sohvalle nukkumaan. Onneksi paimenet on viisaita ja ne viihtyy ulkona vaikka kuinka monta tuntia. Nyt on ollut niin lauhaakin, jopa plussan puolella niin Kellykin on saanut ulkoilla kunnolla.

 

Emma ja Senni kävivät eilen agilityssa. Sennikin pääsi menemään irti kontakteja ja osasi jopa, hienoa Seenu. Kyllä siitä vielä saadaan hyvä kisakoira Johannalle ;) Emppu kujeilee treeneissä aina välillä mutta meni mukavasti keinua, keppejä ja teki pysähdyksiäkin mukavasti. Kävimme myös activella epiksissä. Emma osallistui mölliradalle ja Lilli sekä mölliin että kilpaileviin. Emmalle laitoin keitettyä lampaan maksaa maalialueen ulkopuolella ja Emma oli sitä mieltä että sinne voisi yrittää kesken radan, vitonen siitä sitten napsahti. Muuten Emma viiletti hienosti. Kaisa Heikkinen oli kuvaamassa epiksissä ja saatiin kyllä huiseja tilannekuvia :D


Hei, ei vielä maaliin!


No nyt saat mennä!

Lillin radat menivät päättömällä raivolla. Ihmeen kaupalla Lilli pystyy työskentelemään tarkasti vaikka se on ihan sekaisin radalla ja haukkuu ja mellastaa. Se ei ikinä puottele rimoja, ottaa 99% varmuudella kaikki kontaktit ja löytää keppikulmat. Lillille kaksi nollaa ja kisaavista myös sijoitus 3 vaikka jäinkin yhdellä esteellä auttamattomasti jälkeen. Koira ois kyllä pätevä jos sillä oisi joku nopsajalkainen ohjaaja. Kisapaikalla Lilli oli myöskin hyvin rasittava, oli niin innoissaan että veti hihnassa kun hullu. Seuraavalla kerralla otan potkurin ja vetovaljaat niin tehdään niillä verkat kun ei tuo junttura usko minkäänlaisia kieltojakaan vetämiseen. Mutta päätin että aijomme kilpailla nyt kaikki mahdolliset kisat agilitya mitä tarjolla on, saapahan ainakin ohjaaja kuntoilua jos ei muuta. Lillikin alkaa olla semmoisessa kunnossa että sitä on mahdoton väsyttää millään liikunnalla. Yhtenäkin päivänä se lenkkeili varmaan koko päivän esin 7 koiran koiraporukalla ja sitten vielä kaksin Sennin kanssa, paimensi ja sen jälkeen olisi virtaa ollut vielä vaikka ja mihin. No, tähän sitä ollaankin pyritty, sitä saa mitä tilaa. Koira on ainakin kovassa kunnossa, miksei ohjaaja? Yhyy.
 
 

Onpas komeat suksikarvat ;)