Syksy tulee ja lammashommia piisaisi. Kerintäkonetta pitäisi lievästi sanottuna huoltaa. Kolme lammas olen jopa jaksanut sillä keriä ja melkoista hommaa. Onneksi lampaat on kuitenkin käyttäytyneet hyvin. Nyt mietitään kuka emo astutetaan ja kuka ei ja millä astutetaan. Ketkä joutuvat pataan ja ketkä säästetään. Heinät pitäisi ajaa talveksi. Karsinat siivottiin ja jospa niitä jaksaisi useammin tyhjennellä ettei olisi niin karsea homma sitten kun hommaa on tarpeeksi kauan lykännyt. Osalla lampaista on jo nyt hirveät läskimahat, joten pitäisi reippaasti jaksaa käydä niitä talvellakin koirien kanssa ulkoiluttamassa.

rallikp-normal.jpg

Ralli oli tutustumassa lampaisiin. Ensin kerintökoneen ja sisällä poukkoilevien lampaiden äänet ihmetytti mutta lopuksi jätkä istui jo reippaana vieressä katsomassa.

 

Norskirulla  Sain myös viimein pikkutytöille sopivan norskirullan koiratarvike Huis Kiss Antilta.    Liike sijaitsee Oulussa Tuirassa ja sieltä varmasti saa tilattua vaikka sun mitä tuotteita. www.huiskiss.fi Kaikki aikaisemmat rullat mitä olen kokeillut on ollut liian isoja kääpiöilleni. Tämä istuu kuin nakutettu kun pantaosa on tarpeeksi pieni. Muutamat ilmaisutreenit ollaan otettu ja molemmat koiruudet on nostaneet rullaa hyvin. Turkanen sentään kun olisi vielä aikaa ottaa hakua jossain välissä, saati sitten tottista. Ei ole kyllä ollut nyt motivaatiota treenata tokoa tai tottista yhtään. Ilmoitin Lillin tokokisoihin mutta ne jäi käymättä kun juoksuja pukkasi. Sen jälkeen laski innostus treenata ihan totaalisesti. Mutta jospa me vielä joskus. Onneksi aussie on pitkäikäinen rotu niin niillä kerkeää kisata monen monta vuotta. Empun äiskä Maikin oli saanut HK1-tuloksen. Onnea Hannalle ja Maille tätäkin kautta :) Mukava on ollut myös lukea Patchcoat kennelin tuloslistaa kun on niin monipuolisia tuloksia. On tokoa, rallytokoa, vepeä, hakua, viestiä, agia, paimennusta ym. Minä ja Lilli laajennamme talvella vielä lajikirjoa kun pääsimme mukaan poropaimennusleirille. Valitettavasti ei päästä ilmeisimmin kilpailuun osallistumaan sillä saralla kun kisapaikat on varattu lappalaiskoirille. Mutta mahtava kokemus varmasti sinänsä. Porot on mielenkiintoisia otuksia, olen joskus lapsena käynyt ajamassa poroilla ja sedälläni on ollut poroja sekä olen ajanut poroajokortin, muuta en niistä oikein tiedäkkään. Googlettamalla kuvahaku "poropaimennus" löytyy aikasen vauhdikkaita kuvia. Se voi olla että minä ja Lilli lähestytään asiaa hieman rauhallisemmalla tempolla, ettei mene polvet ainakaan huonompaan kuntoon meikäläisellä :D Varalta tietysti laitan kypärän päähän ja jäkiskuteet niskaan...

Agiliidelty ollaan ja Lilli on käynyt myös hieronnassa pitkästä aikaa ja etupää oli aika tukossa. Varattiin uusi aika heti maanantaille, täytynee yrittää pitää Lype kunnossa jos nyt innostuttais enemmän tuota agilitya ottamaan. Osteopaatin käsittelyt on myös meillä hyväksi havaittu. Katsotaan miten huomenna käy ;)