Syksyn jahtieläinten mättäminen oli aiheuttanut pientä lihomista koirissani. Seisojissa toki ei kun ne on juossut koko syksyn metsällä ja ovat hoikassa kunnossa. Emppu ja Lilli sensijaan pääsivät vähäsen lihomaan, Lillistä läskit lähtee helposti, mutta Empun kanssa ollaan saatu nyt miettiä annoskokoa sopivaksi. Eilen tietysti koirat pääsivät varastamaan kaksi kokonaista lampaanmahalaukkua. Ja ne ketkä tietävät lampaan fysiikasta mitään niin ne mahalaukut ei mitään kovin pieniä ole. Tänään kävimme Vesipedossa uimassa ja puntarilla ja lukemat oli onneksi hyvät. Lilli painoi 16,8kg ja Emma 17,0kg. Joten ihan ok painot tuntuu koirilla olevan.

uimarit-normal.jpg

Kolmikko ui. Mukana siis Lillin pentu Rudi (Pikipaimenen Syypää Sun Hymyyn) sekä Jossun Elli :) Kaikilla oli omat lelut ja uinnit sujui mukavasti. Jopa pikku Rudi ui ihan omatoimisesti ja innoissaan haki MAILAA. (Maila on siis Vesipedon paras lelu koirien mielestä...) Myös Lillin pentu Priima on haka uimari kun on "uima-altaassa kasvanut". Ehkä täytyy ensi kesänä järjestää vepekokeilu näille uimareille ;)

kolmenkopla-normal.jpg

Ja edes hetken ajan ollaan puhtaita. Toki tätä autuutta kesti ehkä muutama tunti ja sitten taas rapapaskaan porukkalenkille. Rudi on kyllä iki-ihana korvaeläin :)

Eilen Kelly ja Senni kävivät nätössä humppaamassa junnuhandlerinsa kera. Molemmat oli päteviä. Sen jälkeen meillä oli möllitokokisat mihin sekä Emma että Kelly osallistuivat. Emma sai pisteet 118/120p ja sijoitus 1. Kelly sai pisteitä vähemmän kun eihän se vauveli vielä osaa ihan kaikkea ;) Handleri Iidakin oli ensimmäistä kertaa möllitokossa ja ei vielä ihan sääntöjä osannut. Mutta jatkamme treenejä, ainakin Iidalla on paremmat kisahermot kun minulla ;) Perjantaina oli activen aksat kera Lillin ja Emman. Lilli kulkee kuin ajatus, mutta Empun kanssa rataharkat on haastavampia kun en ihan hyvin tiedä mihin asti se aina irtoaa ;) Huomenna on viimeinen ilmoittautuminen OKK:n agilitykisoihin. Täytynee pohtia osallistunko Emman kanssa. Hmmm.

Tänään meillä oli Jenni Ojalan vetämä pentujen toko. Kelly on tietysti pentu koska on perheen pienin ;) Alkuun kiertoharjoituksia molempiin suuntiin. Sitten luoksetulo häiriöporukan läpi mikä herätti hilpeyttä niin ohjaajissa kuin koirissakin. Sen jälkeen luoksepäästävyys ja lyhyt paikallaolo. Keevy teki moitteettomasti, mitä nyt oli niin nälkäinen että puri minua kädestä reppana. Sen jälkeen katsoimme kaukokäskyjen aloitusta, Kelly oli edelleen kädenpuremisen kannalla ja aloimmekin  harjoitella käsikosketusta naksuttimella. Kellyllä ei oikein välähtänyt ja palkkasin käden katsomisesta sekä kolmisen kertaa käden kosketuksesta. Tätä täytynee jatkaa myöhemmin ;) Lopuksi vapaavalintainen liike. Otimma hyppyä, olin hidas palkkaamaan soosisilla palkoillani joten jos aikoo heittopalkata niin siihen kannattaisi olla sopivat namut mukana ;) Ensi kerralla taas viisaampia. Teimme myös pari hyppyä suorapalkalle. Mukavat treenit ja Lillin pennut, Jenni ja Vety ja Uno isi on mitä parhaitan treeniseuraa. Jatkamme näin ;)

lillijakeevy-normal.jpg

Myös Lilli kävi treenaamassa agilitya Johannan kera :)

messivetaa-normal.jpg

Messi (Pikipaimenen Sabotage) ja vetoleikit

priimamakaa-normal.jpg

priimavetaa-normal.jpg

Priima (Pikipaimenen Sä Oot Silkkii) on niin kaunis ja pätevä <3

Rallivapautuu-normal.jpg

Ja iki-ihana Ralli (Pikipaimenen Sata Salamaa) Rallin tokottelut sujui myös hienosti ja ei ohjaaja Tiinasta uskoisi että Ralli on ensimmäinen harrastuskoira. Niin hienosti sujuu yhteistyö!

Ja kaikkien pentujen treenausta oli mukava katsoa. Ne ovat vilkkaita ja reippaita ja oppivat nopeasti. Myös kehonhallinta esim. kaukokäskyissä on hienoa katseltavaa. Vaikka ne on vielä vauvoja ne osaa jo vaikka ja mitä. Vaan mikäs siinä, kun ne on nyt niin vastaanottavaisia ja päteviä niin mikäs sen mahtavampaa kouluttaa koiraa eteenpäin. Kellykin tykkää treenata pentujen kanssa. Ne on sopivan oksettavaa väkeä että ne ei oikein Kellyä kiinnosta. Toki putkessa kaahaava Vety oli hetkittäin aika kiinnostava mutta Kelly luopui siitä heti ja tuli perusasentoon tarjoamaan kontaktia. Saapas nähdä mitä kaikkea kivaa ensi viikolla keksimme. Mietin jo salikortin hankkimista, mutta kun koirien kanssa tulee tuusattua lajissa sun toisessakin niin saa nähdä kerkeääkö moiseen. Ei tietty tekisi pahaa vähän vahvistaa huonomman jalan lihaksia ja laihtua, mutku on vaan niin kiva syödä ja treenata ;)