Koska olen hullun hurja koiraharrastaja ja harrastan vaikka ja minkälaisia lajeja koirieni kanssa halusin tietysti herätellä kasvattieni omistajatkin yhtä aktiivisiksi hörhöiksi. Ja aika hyvin olen onnistunut. Nämä omistajat järkkää itse koulutuksia ja netistä voin katsoa ajat mihin pääsen mukaan, aikasen kätevää. No leirin järjestelyistä vastasin minä ihan itse, mutta uskomatonta kyllä miten aktiivisesti nämä pentujen omistajat on lähteneet rakentamaan harrastuskoiria. Nostan hattua kaikille teille reippaille osallistujille!

https://dl.dropboxusercontent.com/sc/4rex4rsatq8iwb5/AmwfeUUiXD/62?token_hash=AAGB-QOYLc4uUlAVRFvPlY9sBkFxue5RXar9jkFylpuZ5Q

Jokaisella leirillä pitää olla pari vääränrotuista turistia ;) Kuvassa Kelly

Leiri alkoi perjantaina kokoontumisella Haukiputaalla. Ensin treenasivat pennut ja sen jälkeen aikuiset agilitya. Koutsina meillä oli Anna Kilpiä. Pentujen treeni oli jo aika vaikea, kolmen esteen sarja, valssikahdeksikkoa ja lopuksi pussia. Hienosti siitä selvittiin! Aikuisten treeni tuotti myös ohjaajille vähän aivotyötä, ratana oli aika mutkikas pätkä. Aikuisten treenien jälkeen jäin vielä Lillin kanssa meidän omiin treeneihin. Nehän meni hienosti, Lilli on kyllä pätevänä. Agilityn jälkeen kaahasimme vielä Hiukkavaaraan tokoilemaan. Ohjelmassa oli yksityisopetusta niin että kaikki saivat treenata haluamiaan liikkeitä. Oli mukava nähdä miten paljon pennuille oli opetettu asioita ja miten hienosti ne oppivat uusia asioita. Ne on kuin muovailuvahaa mistä saa haluamansa ;) Jenni Suomalainen oli siis meitä neuvomassa kädestä pitäen. Kiitokset Jennille ja Annalle mukavista treenihetkistä.

https://dl.dropboxusercontent.com/sc/4rex4rsatq8iwb5/GA0OdmKY9W/293?token_hash=AAGB-QOYLc4uUlAVRFvPlY9sBkFxue5RXar9jkFylpuZ5Q

Ihana tiimi :) Ja voi auts näitä aussejen värejä.

Lauantaina aamulla totesimme että kasvattiporukkamme on aamu-unista sakkia. Itse heräsin ehkä 9.30 tekemään aamupalaa niin pikkuhiljaa tupaan kömpi herännyttä väkeä. Lauantai alkoi jälleen Anna Kilpiän vetämällä pentuagilitylla minkä jälkeen myös aikuiset koirat pääsivät liitämään. Pennut tutustui puomiin ja ohjaajat jatkoivat valssiharjoituksia niin että pentujen pitää estettä tehdä tarjoamalla. Hyvin on oppinut pennut tarjoamaan asioita. Ike pentu otti ensimmäistä kertaa agilitya, ja sekin oli oikein taitava ja reipas :)!

Päivä jatkui paimenessa. Aikuiset koirat paimensi vähäsen ja pennut kävi sytyttelemässä, syttymistä tapahtui mutta myös kakka maistui. Ihan hirveän nälkäistä sakkia :D Harjoittelimme pentujen kanssa lauman kiertämistä sekä vasempaan kierrokseen että oikeaan. Kiertäminen ja hakeminen kun on minun mielestä vaikeampaa kuin kuljetus. Kuljetus tulee kyllä kaupanpäälle sitten kun koira osaa hakea ja koota laumaa molemmista suunnista. Pennuilla tietysti treeni oli vielä ihan vain tutustelua.

https://dl.dropboxusercontent.com/sc/4rex4rsatq8iwb5/L9Fu5KDshZ/18?token_hash=AAGB-QOYLc4uUlAVRFvPlY9sBkFxue5RXar9jkFylpuZ5Q

Ike tutustuu ja kiertää vasta- ja myötäpäivään ;)

Lauantai-ilta syöpöttelimme, saunoimme ja paljuilimme. Tietysti myös paransimme maailmaa ;) Sunnuntaina oli aamusta ohjelmassa paimennusta. Pennut oli levänneitä ja saivat taas kiertää lampaita ja taisi muutama pentu vahingossa myös hakea laumaa. Kaikki kävivät myös sisätiloissa hengaamassa ja tutustumassa omin nokkineen.

Sunnuntaina päivällisen jälkeen oli ohjelmassa hakua. Sitä ennen kävin Tarun ja Minjan kanssa viestimetsässä. Ike juoksi lujaa ja sillä oli hyvä kehonhallinta metsässä, matalana juoksi lujaa vaihtelevassa maastossa. Viestin jälkeen evästä naamaan ja sitten hakumetsään. Pennuille tehtiin napanuoran katkaisua omistajasta; maalimiehet 50m päähän ja sinne sitten koiran kanssa etsimään. Alkukankeuden jälkeen pennut hoksasi mistä on kyse ja söivätkin kiitettävästi maalimiesten sormet verille...Aluksi tietysti oli outoa kun eihän nyt äiskän luota saa häipyä metsään karkuteille. Haku on kyllä laji mitä suosittelen kaikille, se on älyttömän kivaa ja jännää! Hakuhommien jälkeen yllättäen jälleen söimme ja kukanenkin leiriläinen alkoi valua kotirintaman suuntaan. Mukavaa oli ja aivan ihania omistajia kyllä näillä naperoilla on. Ensi keväänä taas kokoonnumme leireilemään.

Omien koirien treeneistä ei tässä paljon juttua tullut. Se on uusi tarina taas, olkoot tämä tarina nyt tämän pituinen ;) Lämpimät lentosuukot lähetän kaikille Pikipaimenen palleroille :)!