Paljon ollaan taas puuhailtu. Treenattu hakua, tehty muutama jälki, otettu vähän tottista, käyty agilityssa, paimennettu ja Iida on harjoitellut koirilla myös rallytokoa. Lillin kanssa käytiin Keminmaassa kisaamassa agilitya mutta onnistuin tunaroimaan jokaisen radan hienosti. Lilli meni mukavasti, kuten aina ;) Ensi viikonloppuna olisi vuorossa Rovaniemen kisat, saapa nähdä millaisia uusia tunarointikepposia keksin siellä.

Emman pennut on kasvanut hurjaa vauhtia ja niistä taitaa tullakkin Emmaa isompia mötkylöitä. Pennut on aloittaneet jo harrastuksiakin vähän. mm. jälkeä, hakua, agilitya, tokoa ja lampaitakin on töllistelty. Oikein mukaviin koteihin tuntui pennut lähteneet kun kaikilla kiinnostaa myös harrastukset. Luonteeltaan pennut on myös olleet avoimia ja reippaita, oikein tyytyväinen olen ollut niihin.

Meille muutti myös Riimi-aussie asustelemaan. Riimin vanhemmat Iita ja Joppe on hyviä lammaspaimenia ja Riimin kanssakin on tehty jo vähän töitä lampailla nyt niinä päivinä kun se meillä on ollut. Riimi saa hyvin elikot liikkeelle ja sillä on hyvä hakukaari. Toki se välillä vielä haistelee ja tutkii uutta ympäristöä mutta tuntuu jo kotiutuneen ihan ok. Välillä se pohtii asioita että tarvitseeko totella ellei siitä saa mitään namia palkaksi. Jospa se pikkuhiljaa oppii arvostamaan myös sosiaalista palkkaa. Meillä kun ei koirat asunnossa vapaana hyppele niin omat koirani palkkaantuvat hyvin jo siitä kun niitä kehuu tai niille antaa huomiota=puhetta/rapsutusta. Jospa tuo pikkuneiti pikkuhiljaa oppii talon tavoille. Jos sitä kouluttaa nameilla niin se kiipeää kyllä vaikka puuhun ;) Riimin kanssa olisi tavoitteena mennä paimennuksen esikokeeseen. Lillin ja Empun kanssa ollaan menossa nyt syyskuussa kokeilemaan. Kellyn kanssa pitäisi päästä aremmille lampaille treenaamaan. Toki meillä voi laittaa kolme 3kk ikäistä pikkukaritsaa aitaan ja treenata niillä niin voisi vastata ehkä viittä arempaa lammasta ;) Vaan eikait se ota jos ei annakkaan, kait se pitäisi Kellyllekkin katsoa joku koe ja laittaa ilmoa menemään, eipä ne muut sen parempia taida olla.

riimi-normal.jpg