Lillin kanssa käytiin OKK:lla kisoissa tolskaamassa. Taas oli pitkä kisatauko takana ja odotukset ei ollut korkealla. Radatkin oli aika vaikeita. Mutta niin me vaan Lillin kanssa taituroitiin tuplanolla ja toiselta radalta vielä SERT-A. Nyt pitää tylsästi odottaa huhtikuun loppuun että saa lähteä hakemaan viimeistä sertiä. Toki sitä ennen voi havitella hyppysertiä. 

lillijasanni.jpg

 

Tiina A oli napannut meistä kuvan :)

Moni on kysellyt Empun pentujen kuulumisia. Nehän on aivan oivallisia penneleitä. Mitä nyt osa porukasta sai täitartunnan, osa on niin ahneita että syö vaikka pieniä kiviä. Morris (Pp Tähtivaeltaja) pentu oli viimeisimpänä villityksenä löytänyt ulkoa värikuulia ja syönyt. Mutta kokonaisuutena olen hyvin tyytyväinen niihin. Ne kiipeä vaikka perse edellä puuhun että saa syötävää ja ovat fiksuja ja avoimia. Nuka pentu (Pp Timantit on Ikuisia) kävi myös pentunäyttelyssä ja sai sieltä hyvät arvostelut. Toki oli liian kevyt rakenteinen mutta se nyt olikin tiedossa; ja erinomainen luonne hällä oli. Sehän se tärkeintä on.  Osa lapsosista on myös ilmoitettu Kajaanin näytelmiin. Mitään voittajiahan nämä ei varmasti tule olemaan mutta minusta on hienoa että pennut saa uusia kokemuksia ja käydä isossa tapahtumassa tutustumassa ja seikkailemassa. Mätsäreissäkin ovat käyneet ja treenailleet eri lajien parissa. Oikein mukavia ovat ja oppivaisia :)!

S-pentueen pennut ovat alkaneet starttailla mölliagilityssa ja pikkuhiljaa heitä koulutellaan kohti kisakenttiä. Varmaan niiden ykköslajit on nyt agilityhommat mutta hyvin ne myös paimentaa. Toivottavasti moni lähtisi nyt tuon taipparin käyneenä suorittamaan myös PAIM-E rataa. Mukavasti niissä on potkua paimeneen mutta eivät ole ihan niin kuumakalleja lampaiden kanssa kuin niiden emä. Eli hyvin on jalostus onnistunut kun on saatu parempaa tavaraa kuin emokoira ;)

Se voi olla semmoinen homma että Lillille toisen pennut jossainvaiheessa tulee. Kovastihan tuota tekisi omaa pentua mieli mutta kun tuo Riimi Rimpula Riiviö on vasta tullut taloon niin tuskin tässä vielä on pennun paikka auki. Lillikin pitäisi saada ensin eläkkeelle. Mutta eihän se jouda vielä eläkkeelle kun pitää yrittää saada se agivalioksi ja ehkä jokin muu titteli sille vielä. Sitten kun se on oikeasti eläkkeellä niin voisimme ehkä kisata vielä tokoakin. Se kuitenni osaa aika hyvin tunnarin, ruudun, noudot ym. Mitään pakettia meillä ei ole kasassa mutta osataan aina vähän jotain ;) Emppukemppaisella olen nyt treenaillut myös agilitya kuten myös Riimillä ja Kellylläkin. Riimikin veti tänään mölliradan virheittä niin pakko se varmaan on pentele silläkin taitoja pitää yllä. Riimin kanssa olisi tarkoitus alkaa kokeilla vetolajeja; se vetää kuin hullu ja on iso mörssäri niin varmasti jaksaa minuakin vetää. Rukalla ainakin veti minua ylämäkiä ylös ja kaksi kertaa niin vauhdilla että kaaduin. Empun kanssa tavoitteena startata agissa taas tammikuussa ja jos nyt ottaisi vaikka sillekkin jotain tavoitteita nousta kolmosluokkaan kun kerran kisaaminen aloitetaan ;) Keppejä sillä pitää treenailla muuten se on oiva peli.

 

rudijapriima.jpg

Rudi ykkönen, Priima kakkonen. Hyvä pikkutytöt <3 Näiden likkojen omistajatkin ilmeisimmin nauttii agilitysta :)