Kasvatit on taas niittäneet hienoja tuloksia. Morris eli Pp Tähtivaeltaja sai koularin HK1, tosi hienosti on Outi ensimmäisen koiransa kouluttanut. Morris on tottelevainen ja avoin koira ja kaikinpuolin ihana ja valloittava persoona. Pp Prinsessa on nuorimmasta pentueestani ja ikää on nyt 6kk kävi aloittelemassa uraa lapsi ja koira kisassa. Voitto oli sieltä heille heti napsahtanut. Todella taitavasti nuorelta ensi kertalaiselta ohjaajalta.

70883090_1495258290598585_85046267275011

Kävin katsomassa agilityn SM-kisoja ja myös agilityn MM-kisoja. SM-kisoissa oli neljä kasvattiani ja vaikka kukaan ei sen ihmeenpiä tuloksia saanut niin oli tosi hienoa katsella koirien vauhteja ja hyvää yhteistyötä ohjaajiensa kanssa. Tosi hyviä etenemiä vetää nämä kasvatti aussieni, eivät kyllä paljon bortsuille häviä. Agilityn MM-kisoissa oli tunnelmaa ja meininkiä kyllä aivan urakalla ja kyllä jännitti katsomossa. Täytynee mennä ensi vuonnakin katsomaan kisoja Tallinnaan. Ja kevyttä pentukuumetta on ilmassa kun pitää jossain vaiheessa laittaa se pentu itsellekkin kasvamaan. 

Agilitya on treenattu mm. Tuulia Liuhdon valmennuksessa Emmalla sekä Ansku Niemelän koulutuksessa Kellyllä. Molemmat koulutukset meni tosi kivasti vaikka en pystynytkään juurikaan juoksemaan kunnolla. Varsinkin Kelly tuntuu menevän sen paremmin mitä hitaammin itse menen niin se ei ammu niin paljon eteen kuin silloin kun juoksen. Täytynee ensi vuonna käydä Kellylläkin jotkut kisat kun sen kanssa on alkanut sujua treenit. Ehkä alan viimeinkin päästä hitusen jyvälle miten bortsua ohjataan. 

Meillä oli myös Mari Morkon paimennusleiri. Kaksi päivää oli koulutusta ja mukana oli omia kasvatteja ja pari vierailevaa tähteä. Koulutus oli sangen opettavainen ja lampaat oli aika haastavia. Lampaat eivät hakeutuneet ihmiselle ja koiran piti tehdä aika paljon töitä että sai homman pelittämään. Jos koira teki liikaa niin lampaat sinkosivat sinne sun tänne. Onneksi nähtiin myös paljon onnistumisia ja osa ohjaajista näytti tosi taitavilta jo koiriensa kanssa. Hyviä oppeja tuli itsellekkin että kepin paine aina pois kun koira tekee hiljaa ja oikein. Minulla on tapana käyttää keppiä vähän kuin kävelykeppiä joten saisi olla selkeämpi sen kanssa että sitä ei laahata maassa ja sohita miten sattuu. Toivottavasti P-pentueesta innostuisi menemään osa pennuista taippariin ensi kesänä. Messi, Valpuri, Unelma voisivat myös hyvin lähteä kokeilemaan esikoetta. Bruno on myös käynyt paimentamassa ja tosi kivasti ja rauhallisesti menee. Toivottavasti Bruno starttaa ykkösissä viimeistään sitten kun jää agilitysta eläkkeelle, niin lahjakas koira. Oona ja Rokka voisivat myös mennä ensi kesänä ykkösiin, sen verran kivasti menee. Tuuli ja Marjo taas olisivat lahjakkaita myös paimennukseen niin Ascan kuin FCI kisojen kannalta. Se on vaan tuo aika rajallista jos ykköslajina on jokin muu kilpailulaji kuin paimennus. Mutta hienoa nähdä että kasvateille on alkuperäiset käyttöominaisuudet tallella, harrastelivat he sitten paimennusta tai eivät. 

71063314_10219507562224983_1739023114165