Jeppistä keikkaa meillä alkoi uusi toko ryhmä joten nyt tokoillaan kaksi kertaa viikossa kahden viikon ajan jee. Sen jälkeen taitaa riittää se yksi kerta, ellei sitten ihan hirmuna innostuta tästä tokoiluhommasta hihihihi.

Jees, torstaina tokoiltiin Karoliinan ryhmässä. Teimme mm. liikkeestä istumista, kaukokäskyjen alkeisharjoituksia sekä tokohyppyä. Lylly oli kätevänä mutta päätti alkaa rähinöimään tanskandogille jonka se on nähnyt jo 5 kertaa mutta se oli silti jotenkin kummallisen näköinen ilmeisesti. Ja meikämannehan ei oikein nuista rähinöistä välitä joten sai Lilli vähän huutia toiminnastaan. Muuten kuljeksi oikein mukavasti, seuraamiskaaviokin meni jo huomattavasti kauniimmin ja imuttelin vain täyskäännöksissä.

Perjantaina sitten liideltiin activella ja ohjelmassa oli hurja 12 esteen rata. Mä jo luulin että nämä agilityaivokapasiteetti-lohkon käyttäminen (onkohan semmosta olemassa ;)) saisi olla vähän aikaa rauhassa vaan vielä mitä. 12 esteessä on ihan hulluna muistettavaa missä pitää valssata ja miten ohjaa missäkin jne. Jaiksjaiks. Onneksi rata mentiin ensin pätkissä 1-5 ja sitten 5-12 ja lopuksi kokonaisena. Lilli kuljeksi aika kätevästi, pystyin jopa suoristamaan ylävartaloni sillä oli aikasen hyvä draivi päällä. Valssikäännökset jäi aika ylipitkiksi, mutta sillä ei ole kuulemma tässä vaiheessa niinkään väliä vaan sillä että koira etenee ja hakee itse esteitä. Harjoittelimme myös rengasta ja puomin loppuosalla kontaktia. Lylly rules!

Lauantaina alkoi sitten uusi toko ryhmä. Harjoittelimma paikalla oloa, seuraamista L:n muotoisella kaaviolla missä oli juoksua ja pysähdyksiä. Lilli hieman jätätti mistä saan syyttää itseäni koska tuijotin sitä ja kumarruin sen puoleen, taas pitäs olla se rautakanki siellä selässä prkl. Otimme liikkeestä maahanmenon, seisomisen ja istumisen. Teemana nopeus ja palkkasinkin heti kun koiruus teki mitä käsketään ja siitä sitten vapautus. Alkutreenin ajan taskussa muhi tunnistusnouto kapula ja lopputunnista harjoittelimme alkeisharjoituksia tunnistusnoudosta. Lilli on hyvä nokankäyttäjä eikä ole kovinkaan höslä joten tuntuu että tämäkin liike on aika helppo tyttärelle opettaa. Tänään nostimme ensin sitä omaa kepukkaa oma-sanalla ja sitten lisäsimme viereen toisen ja hihnalla ohjaten varmistin hieman että Lilli nosti sen oikean kapulan.  Ja nostihan se.

Lilli on siis alkanut edistyä noutohommassa muutenkin, saisi olla jo kesä että pääsisi esineruutuun ja jäljelle!  Kun perusnouto on kunnossa on esineitten tuominen ja keppien nostelu huomattavasti helpompaa. Ja Tommi ja Lilli jäivät myöskin kiinni itseteossa noutoharkoista (kannattaa säilyttää kapulaa keittiönpöydällä)  Ja Lilli malttoi hienosti istua Tommin sivulla ja tuo-käskyllä lähti hakemaan kapulan, wow! Tommi myös varmisti minulta että olihan heidän perusasentonsa oikea! On siis jotain jäänyt sinne koteloon kun Tommi usein hallilla pyörii treenejä katsomassa.