Emppu on aika vapaankasvatuksen tuotos. Se osaa kiivetä autossa hattuhyllylle ja sieltä syödä autossa istuvien ihmisten hiuksia. Jos joku ihana ihminen kävelee automme ohi se saattaa innostua ja kiivetä häkkien päälle hörhöilemään ja jystämään ikkunoita. Jos pihaamme ajaa auto, Emma on saletisti sisällä autossa kun pahaa-aavistamaton autoilija raottaa ovea. Emmaa ei myöskään voi unohtaa oman auton kyydistä koska hän on kärppänä sisällä autossa jos ovi vaan aukaistaan sen verran että siitä mahtuu sisälle tunkemaan. Kuka nyt haluisi jäädä pois joltain kivalta reissulta? Yli-innokkaita rapsuttelijoita saatetaan muistaa pissalla kengän juuressa. Jos rapsuttelijat eivät vaivaudu Emman tasolle Emma kyllä keksii keinot päästä rapsuttelijan tasolle. Kun äiskä on tietokoneella Emma kiipeä syliin, esittää mukavaa ja salamana nappaa lippalakin päästä ja lähtee sitten sovittelemaan sitä omaan päähänsä. Kun Emma saa ruokaa hän pomppii neljällä jalalla onnellisena ilmaan ja jos hän saa lihapullaa ovat omat ja maalimiesten sormet entiset. Kun menet nukkumaan peittosi alla makaa x-asennossa Emma ja tyynyn alle on piilotettu aamupalaksi tarkoitettu luu. Mutta eihän nämä huonoja asioita ole, hieman ehkä vain persoonallisia. Jos nyt näin voidaan sanoa.

Tänään sentään ryhdistäydyin ja ihanat maalimiehemme kouluttivat Emmaa kohti suuren hakukoiran uraa. Emmalla on intoa ja maalimiehet on jotain ihanaa, pennulle vaan emme ole vielä kovin hankalia tehtäviä laittaneet. Hankalinta on ehkä ollut pentu malttamaan keskilinjalla, laitoin sille tänään valjaat päälle että voin roikkua valjaissa. (Edelliskerroilla Emma riekkui ja hillui niin että panta irtosi päästä ja toisella kerralla jouduin istumaan maassa ja pitämään siitä kaksin käsin kiinni...) Noh, eihän tämä huono asia ole että neiti haluaa päästä maalimiesten tykö :)

Lilliä en ottanut hakumetille koska sillä oli muutaman tunnin päästä agitreenit. Mikko veti meille kevään viimeiset treenit ja nyt onkin sitten tauko treeneissä. Lilli oli selkeästi laiskempi kuin normaalisti ja varmaankin sillä on nyt joku valeraskaus päällä kun se on lelujakin yrittänyt alkaa hautoa. Joten Lillukan kanssa vaan nyt yritetään lomailla ja treenataan taas sitten agia kun neiti näyttää taas normaalilta. Treenit oli kuitenkin antoisat näin omalta kannalta mietittynä, haastava rata! Toivottavasti Lilli jaksaa viikonloppuna paimennella eikä ala pitää niitä Sinikan lambeja poikasinaan...Huomenna olisi tarkoitus "kouluttaa" Pemppua lisää agilityn merkeissä. Eli se tarkoittaa vain sitä että Emma saa tykittää kovaa ja lujaa silleen. Jospa se malltaisi lähdössä istua muutaman sekunnin niin se on jo aika paljon thihihi.