Pellossa eletään ja välillä treenaillaan. Sen kyllä huomaa; kotona koirat on ihan urveloita ja treeneissä niin liekeissä että just ja just nahkoissaan pysyvät. Kahdet hakutreenit ollaan käyty ja kerran jäljellä ja paimennettukkin ollaan. Lilli alkaa olla aikamoisessa kunnossa, se jaksaa paiskia töitä koko päivän ja jos sellaista ei ole tarjolla se keksii ulkona itselleen tekemistä. Ikkunasta olen hoksannut kun se ottaa jonkun kepin ja makaa ja haukkuu sille tai jotain muuta pölväilyjä. Sitten se saa hepuleita ja juoksuttaa toisia koiria ympäri lampea ja tekee villejä leikkiinkutsuja. No sen siitä saa kun tarjoaa tekemistä paljon noille elukoille. Lilli olisi onnellisimmillaan kun saisi paimentaa koko päivän. Kysyinkin viimeksi Sinikalta että voidaanko mennä joihinkin kisoihin varikolle töihin kun siellä saa tehdä enemmän duunia kuin itse kisassa niin onhan sellainen kovin paljon hauskempaa (ei ehkä minulle vaan koiralle ;)). No ei vaan pitäisi niitä kisa-asioitakin taas muistella mieleen.  Emppukin muka villiintyi paimenessa ollessaan ja teki kauheita kiihdytyksiä päin lampaita. Toki sitten se suuttuu kun kiellän, onneksi se kuitenkin jatkaa töitä kiellosta huolimatta. Paimennusta pitäisi keretä tehdä enemmän varsinkin Lillin kanssa kun sille ei enää oikein riitä semmoiset pienet työhetket, varmaan täytyy taas ostaa lisää otuksia että saadaan pikkumustalle lisää kaitsettavia. Myös FCI kisojen sääntöjä pitäisi alkaa läpikäymään jos mielii sinne kanssa kisaamaan.

Haussa molemmat koirat on olleet niin sekasin ja onnessaan että on "pieniä" huolimattomuusvirheitä on tullut. Empulla on nyt kaksi kertaa ollut irtorulla maastossa ja välillä se kuskaa sitä aika hyvinkin jo. Välillä se pussailee maalimiestä naamaan ja unohtaa että oli se rulla kuskattavana. Ei auta kuin tehdä toistoja Empulle että saadaan rutiinia hommaan. Lilli oli tänään niin innoissaan treeneissä että hyvä ettei tullut auton ikkunoista läpi. Lilli saikin etsiä kolme maalimiestä ja ilmaista ne rullalla. Sen jälkeen vielä esineruutua missä Lilli juoksi kuin päätönkana ja löysi kuin löysikin kaksi siellä ollutta esinettä. Aika hauskaa kun se on nuin syttynyt hakuiluun, ehkä sillekkin voisi jossainvaiheessa ottaa kisat tavoitteeksi. Pitäisi vaan päättää minkämallisen kiintorullan sille laitan, en ole ihan varma onko omistamani kiintorulla se mitä haluan loppujenlopuksi käyttää.

Yksi jälkikin käytiin tekemässä. Lilli nostaa kyllä keppejä mutta tyyli ei ole ehkä maailman parhaita. Empulle tehtiin makkarajälkeä ja Emppuhan nyt on ihan onnessaan moisesta hommasta. Jos on aikaa niin jälkeäkin yritetään taas jossainvaiheessa keretä tehdä.

Kuvassa ainakin näyttää että se jäljestää vaikka siltä ei aina tunnu...

Emppu tähystää metsään

Lype viilettää

Loppuviikosta ei varmaan keretä tehdä mitään muuta kuin paimentaa jossainvälissä vähäsen. Ohjelmassa on nääs issikoiden kanssa paimennusta, paskatalkoita ja lampaiden kerintää. Ensi viikolla sitten taas hakutreenien pariin.