Reissu ei mennyt ihan niinkuin strömsössä mutta hengissä selvittiin kotiin. Tämä on taas varmasti niitä reissuja mitä ei koskaan unohda. Keskiviikko iltana lähdimme matkaan ajamaan kohti Kiteen iki-ihanaa Taivaannasta leirikeskusta. Keskiviikkona kävin ensin treenaamassa tottiksen paikallaoloja, vähän agia ja Kellyn kanssa jälkeä. Jotenkin se lähtö reissuun sitten viivästyi. Tietysti olimme perillä sitten yömyöhään klo. 01 aikaan. Jutut yöllä autossa olivat kohtuullisen sekavia...

Aamulla klo. 09 olimme kauhusta jäykkänä paimennustreeneissä Pian luona. Lampaat oli lentävää sorttia mutta sain suoritettua sekä Empulla että Lillillä STDs radan joten siinä mielessä olo oli huojentunut. Yksi lammas toki teilasi minut kyytiinsa ja makasin mahallaan sen selässä kun se laukkasi meikäläinen kyydissä pitkin ja poikin. Ja tämä oli vasta alkusoittoa...Pääsimme kokeilemaan paimennusta myös ankoilla ja se sujuikin mukavasti molemmilla koirilla. Ehkä ensi vuonna uskaltaudumme kisaamaan myös ankoilla. Torstai-iltana tein taas Kellylle jälkeä sekä otin Lillillä keinun ja Empulla muutaman pujottelun.

Perjantaina alkoivat ASCAn agilitykisat. Säännöistä en juuri ollut perillä mutta hyppärillä ei ollutkaan keppejä eikä kuin yksi putki. Emman kanssa saatiin nolla ja voitto käpöstettyä toiselta radalta. Toisella radalla Emma hyppäsi suoraan ykkösesteen päälle eikä meikäläinen sellaisen draamaan jälkeen saanut omaa asennetta kohdilleen. Lilli teki kaksi nollaa eli kaksi Q-tulosta. Molemmilta radoilta sijoitus 3. Eli ensi vuonna Emman pitäisi saada yksi hyppäri Q ja Lillin yksi agirata Q titteleitä varten. Rimakorkeus on näissäkisoissa 50cm eli aika kiva.

Sininen nauha on voittonauha, keltainen kolmas ja vihreä on Q eli "LUVA"lillijaemppuasca-normal.jpg

Perjantaina tein vielä Kellylle jälkeä ja harjoittelimme sen kanssa kahden lelun leikkiä ja seuraamista kenkä- ja pullopalkalla. Jotkut ei vaan oikein arvostaneet kun pidin kenkää palkkana... ;) Kelly osasi jo aika hyvin katsoa kisojakin niin ettei seonnut.

Lauantaina aamulla olimme kauhusta kankeina kisapaikalla. Päivä alkoi ankoilla ja ne sujuivatkin hyvin. Jännitysnäytelmiä esitettiin sitten lammasaidalla kun meno oli semmoista että huhhuh. Välillä teki jo mieli perua koko kisa kun lampaat oli niin villejä. Kun meidän vuoro koitti ensin Lillin kanssa ei päästy puusta pitkälle; häkistä otto sujui ja juuri kun aloin tuntea että jes, nyt saadaan lauma haltuun niin yksi lampaista juoksi suoraan sivusuunnasta polveeni ja se oli menoa se. Lilli raukka sai hirveät hepulit että mikä minulle tuli, varikkohenkilökunta joutui kantamaa minut pellolta pois kun en päässyt itse ylös. Kaikki mahdolliset kirosanat tuli päästettyä suusta. Ensimmäisenä tietysti laitoin jonkun kysymään tuomarilta saadaanko uusia rata, saatiinhan me. 10minuutin kuluttua kuitenkin huomasin että en pysty kävelemään. Onneksi keksittiin että Miimi voi mennä Lillillä. Jossu yritti ohjastaa Emmaa, mutta kun Emma on niin kokematon koira niin ei siitä tullut ihan oivallista suoritusta. Ei Emma mitään tyhmää tehnyt mutta sen ohjaus on niin hiuksenhienoa että tuskin sitä muut saa ohjattua kuin meikäläinen. Lilli sensijaa veti radan hyvin Miimin kanssa, mitä nyt jäi haistelemaan minun kaatumispaikkaa että onko maa niellyt äiskän.

Sunnuntaina ei ollut enää mitään jännitettävää koska istuin nauta-aidalla ja Miimi ohjasi koiria lampailla. Niin siinä vaan kävi että Lilli voitti sunnuntain kisan ja sai tittelin STDs. Kyllä siinä oli itkussa pitelemistä, kyllä paine ennen kisoja oli niin kauhea ja jännitys suuri että kyllä oltiin tyytyväisiä että jaksettiin/uskallettiin lähteä reissuun. Ensi vuonna mennään hakemaan sitten Empulle titteli lampailta ja jos vaan uskalletaan niin voitaisiin kisata myös ankoilla. Jos pääsisimme naudoille treenaamaan niin toki haluaisin niitäkin kokeilla. Kyllä oli opettavainen reissu. On meillä vaan mainio kasvattaja kun vei meidät tuonne surmansuihin ja vielä sitten handlasi koiran kun itse loukkaannuin. Voiko enempää toivoa!

lilliasca-normal.jpg

Kotopuolessa pennut kasvaa, kehittyy ja oppii. On ne vaan eteviä veijareita kun ovat kursseillani käyneet. Ihan parasta sakkia, keskittyvät hyvin, ovat ahneita ja leikkivät hyvin. Tässä kuvassa pennut ovat Annan leikkikoulussa. Itsekkin ilmoitin Lillin activen valmennuksiin ja suunnittelin että syksyllä voisimme mennä AD-kokeeseen. Pitäähän sitä katsos heti vaihtaa lajia kuten meikäläisen makuun aina tehdään. Eli ei keskitytä mihinkään kovinkaan paljoa vaan vaihdellaan lajeja sekalaisessa sotkussa. Jos nyt tavoitteeksi Lillille se AVA-titteli vielä joskus ;) Emmalle toki myös mutta sen kanssa pitäisi jaksaa panostaa nyt hyvään pohjatyöhön. Kelly tehkööt jälkeä ja paimennusta rauhallisin merkein. Agilitya sitten joskus jos kroppa kestää :)

pennuttreffeilla-normal.jpg

 

IMG_6216-normal.jpg

Maailma on sinun, maailma on minun, maailma on tehty meitä varten <3