Hakua ollaan nyt reenailtu taas ahkerasti. Lillikin näyttää nyt pelittävän hyvin ja sen mielestä on tosi kamalaa kun Duke-aussie on ollut meidän autossa mukana ja päässyt aina treenaamaan ennen Lilliä. Lilli siis möykkää ja mesoaa kun on niin kateellinen ja sitten kun on itse päässyt hommiin niin on sitten toiminutkin tosi innokkaasti. Olen sanonut maalimiehille että kun koira tulee luokse niin rullan on oltava heti siinä ensimmäisenä sen nokan edessä että se ei kerkeäisi alkaa haukkumaan ja hyvin se on nyt toiminutkin. Emmakin on toiminut hienosti ja ihan liekeissähän se on edelleenkin. Pistot on yleensä suoria ja hyviä mutta välillä se tekee silmukkaakin jos ei ole saanut hajua maalimiehestä. Pitäisi treenata paljon mäkisillä alueilla että opittaisiin toimimaan semmoisissakin maastoissa missä hajut ei niin helposti kulje. Tuulta täällä ei ole paljon näkynyt kun treenataan, tuntuu että ilma oikein seisahtaa aina siksi aikaa kun me ollaan hakutreeneissä. Eipä siinä että osaisin hienosti suunnitellakkaan maanmuotojen ja tuulen perusteella sitä miten kannattaa toimia koiran kanssa. Emmasta kyllä näkee tosi selkeästi milloin se on saanut hajun ja milloin ei. Huomenna ois taas hakutreenit ja viikonloppuna lisää. Tämähän on vähän kun joku leiriviikko kun on tarjolla neljät hakutreenit! Ja tietysti meikäläinen on pikkuisessa kuumessa maanantain hakuharkkojen jäljiltä joten katsotaan nyt jaksetaanko huomenna mennä treeneihin. Perjantaina olisi myös Emman agilityharkat, viimeksi kyllä meni niin hienosti että jäi kyllä hyvä mieli! Joulukuussa olisi tarkoitus mennä Emman kanssa epiksiin tuusaamaan, miniluokkaan tosin koska rimat on olleet sen 20cm vaan meillä treeneissä. Jospa vaikka ne nostettais sinne 25cm tälläviikolla ;)

Lillin kanssa käytiin viikonloppuna kolmosissa vetämässä kaksi starttia. Ekalta hyppäriltä otimme kiellon okserille kun ohjasin väärin (jälleen kerran) ja ohjasin sitten sen jälkeen n. 4 estettä huonosti koska meikäläinen sekoaa aina yhden virheen tultua. Tulokseksi siis 5 ja oisko jotain 4 sekuntia yliaikaa myös. Koira ois ollut hyvä. Seuraava rata olikin sitten vaikea ja 199m pitkä. Eipä siinä paljon kerennyt miettiä 5min rataantutusmisessa että miten ohjaa. Tein sitten niin kun helpoimmalta tuntui ja ihmeen kaupalla saatiin nolla, ihanne aika alittui vaikka kämmäilin ja suunnittelin taas miten sattuu. Eli vielä 5 nollaa lisää jos mielii SM-kisoihin ;) Saas vaan nähdä innostutaanko me sinne koskaan edes menemään. Ohjaajan pitäisi alkaa kuntokuurille ja opetella juoksemaan. Koiralle pitäisi opettaa irtoamista. Ja sitten pitäisi luottaa siihen koiraan että se osaa vaikeat keppikulmat ja suunnitella ohjaukset niin että ei aina ottaisi niin varman päälle (=varmistelemalla ei koskaan saada hyviä aikoja)

Viime hakuharkoissa oli Katri mukana kuvaamassa ja Krisse-aussiekin esitteli hienoja hakukoiran taitoja kun oli ensimmäistä kertaa metsässä. Kyllä aussiet osaa ;)! Kaikkista kuvista siis kiitokset Katri Loukusalle :)!

Einari rakastaa rasioita <3

Lilli viilettää rullan kanssa

Missä maalimies?