Paljon ollaan hommailtu mutta laitellaas nyt lyhyt raportti. Lauantaina osallistuimme mölliageihin Kiimingissä. Sijoituimme hyppyradalla toiseksi mutta pro radalla Lilli meni liian vauhdikkaasti keinulle eikä jäänyt kontaktille odottamaan. Otin sitten uusiksi kontaktipinnan. Muutenkin rada meni melkosella raivolla läpi koska Lilli kuumui ja räyhäsi minulle minkä kerkesi. Pitäisi ehkä lämmitellä koira hieman paremmin ettei se olisi radalla ihan raivopää :)

Sunnuntai-iltana sitten ajelimme Vaalaan pk-leirille. Paikalla oli paljon tuttuja ja paljon myös uusia aussi-ihmisiä keitä en ollut aikaisemmin tavannut. Maanantai aamulla reenasimme tottista Eija Heinosen koulutuksessa. Itse olin hieman pihalla ja säälitti Lilli parka kun se aina yrittää  tehdä hommia mutta äippä kämmäilee. Reenailimme lähinnä perusasentoja, muutaman askeleen seuraamista sekä peruutusaskeleita seuraamisessa. En ollut Lillille mitään peruuttamista opettanut aikaisemmin joten se oli vielä hankalaa. Hyviä vinkkejä kuitenkin saatiin lähinnä minun käyttäytymiseen. Lyhyesti: RAUHOITU

Illalla reenailimme jälkeä. Lilille oli ehkä 600m pituinen jälki missä oli 6 keppiä. Kaikki kepit löytyivät vaikka en ole tietoinen oltiinko aina ihan juuri jäljen päällä vai jossain hukassa. Vihreällä krepillä merkatut keppinauhatkin olivat niin maastoutuneet ettei niitäkään juuri nähnyt ennen kuin oli siinä muutaman metrin päässä. Päivän päätteeksi eksyimme metsään kun olimme ajamassa Ellin kanssa jälkeä. Elli kyllä pysyi jäljellä mutta kun jälki loppui emme enää osanneet takaisin autoille. Muutamia kilometrejä sitten harhailimme ja viimein alkoi autotkin häämöttää näkyvissä. Huh.

Tiistaina treenasimme ensin Tanja Siniluodon vetämässä hakuporukassa. Lillille otettiin ensin 3 maalimiestä missä katsottiin sen ilmaisua (haukku) ja vähän taas ajattelimme että hautaamme sen haukkumisen kokonaan. Sitten vielä 4 lisää ja ei haukutusta vaan hieman etsintää. Lilli kyllä näki kun ukot meni metsään mutta käänsin sen sitten pois että tulisi hieman etsintää enemmän. Saatiin ohjeeksi tehdä jo hankalampia etsintöjä ja EDETÄ (ai miten niin me tehdään aina helppoja harjoituksia...) sekä unohtaa nyt haukkuilmaisu hetkeksi kokonaan ja keskittyä vain etsintään. Ja kun kisatavoitteita ei ainakaan toistaiseksi ole niin melko sama sille ilmaisulle kyllä on vielä tässä vaiheessa. Iltapäivällä katselimme tottiskoulutusta ja omien otusten kanssa treenattiin sitten vähän agilitya. Keppejä otimme sekä suoraa etenemistä, semmosta kivaa ja helppoa.

Huomenna sitten saapuu jälkikouluttaja paikalle joten päästään sitäkin lajia sitten tarkemmin treenaamaan.