Tänään liitelin sekä Ellin että Lillin kanssa samoissa treeneissä. Ja ohjelmassa oli vielä hirveä juoksurata. Ei siis sinänsä mikään hirmu vaikea rata mutta juosta siinä sai kyllä mukavasti. Radalla piti käyttää mahdollisimman paljon poispäinkääntöjä. Ja nekin tietysti tein vanhanaikaisesti, kun nääki muuttuu näköjään uudenaikaisemmiksi, noh jospas se tästä. Lilli veti melko näppärästi, yritin sabotoida sitä unohtamalla radan ja ohjaamalla huonosti putkeen, mutta eihän se Nynnyä haitannut. Se kyllä menee vaikka ja minne kun vaan kertoo edes vähäsen mikä este on seuraavana. Saatiin siis nollarata vaikka itse yritin tätä nollaa estellä. Ellun kanssa tein kans virheitä, lähdin kääntämään liian aikaisin ja tungin liian lähelle keppejä. Elli kun haluaa itse aloittaa kepit eikä siihen saa mennä huitomaan lähelle. Semmottii :) Hiki ainaki lensi aika mukavasti. Treenien jälkeen lenkkeilimme kera remmisekoilija sakin. Tähti-aussie ja Kuura-bortsu olivat hauskuuttamassa lenkillämme. Lilli oli irti ja muut oli hihnassa. Ellin piti vähän sanoa Kuuralle kun se mulkoili niin ilkeästi ja meinasi tulla iholle. Lilli osaa hienovaraisesti vältellä kaikkia hankalimpia tapauksia :)

Treenien aikaan Emma oli harjoitellut etsimistä: ihminen piiloon ja Emppu etsii. Kun Emppu löytää se kiipeää päälle ja alkaa raivoisasti kaivaa peittoa että siellä lymyilevä piilosleikkijä saataisin äkkiä ylös. Kun tulin treeneistä niin nämä sitten esittelivät minulle Emman taitoja miten hienosti se osaa etsiä peittojen alla lymyileviä maalimiehiä. Harjoittelimme Emmun kanssa tänään myös maahanmenoa. Lilli meinasi välillä hermostua koska hän oli jo maassa eikä siltikään saanut namua. No pitihän sitä Lilliäki siinä sivussa vähän palkata kun toinen niin kauniisti siinä toljotti ja totteli käskyjä vaikkei ne hänen suuntaansa olleet edes tarkoitettuja. Lampaitakin käytiin Lillin kanssa tänään katsomassa, neidillä ois ollut intoa jäädä paimenteleen mutta ohjaajaa vähän unetti liiaksi. Ehkä me tässä loppuviikosta otetaan taas tuntumaa niihin hulivili otuksiin enemmänkin. Emmakin muuten jo yksi päivä lähti lampaiden perään vaanimaan!

Sisällä ollaan hoksattu että Keke-kissa on selkeesti lampaan sukua. Sitä voi vaania, paimentaa ja ajattaa. Ja äiskällä ei yhtään mene hermot. Ja Keken mielestä tämä on hirveän kiva leikki ja välillä se hyppelee pitkin koirien selkiä ja säntäilee minne sattuu. Välillä on pakko laittaa koko kolmikko ulos jäähylle kun tuntuu että leikit yltyvät sisällä liian hurjiksi! Ulkona Emman ja Keken suosikki leikki on: juostaan kinoksia pitkin koirankoppiin, saadaan siellä hepulit ja juostaan takaisin kuistille ja siitä riehuntarinki jatkuu sitten terassin alle. Lilli tietysti raivoaa mukana vaikkei olekkaan ihan selvillä tämän erikoisen kaksikon kuvioista. Tuohon soppaan vielä Ruuti sekaan niin alkaa olla melekoset sopat kehissä. Voi olla ettei se nurmikko ala keväällä kasvaa jos nää rallityypit jatkaa samaa menoa...