Viikkohan se taas hurahti ja reenailtiin kait myö jotakin. Maanantaina harjoittelimme BH-kurssilla seuraamiskaavioita kytkettynä ja irti. Otimme henkilöryhmää ja luoksetuloa. Toinen oli paikallaolossa sillävälin kun toinen parista suoritti liikkeet. Lilli oli ihmeissään henkilöryhmästä ja olisi halunnut morjenstaa/kurkata keitä siinä pyöriskeleekään. Luoksetulot meni oikein mukavasti. Myös paikallaolo oli ok, Lilli ei välitä muista koirista juurikaan joten niiden liikkeiden suoritus ei sitä haittaa, ennemminkin se vaan toljottaa minua selkään ja miettii että miksihän tuo nyt on selän kääntänyt mokomakin.

Tiistaina? reenailimme vähän Jossun ja Eevan kanssa agiliitoa. Otin 12 pystykepakkoa ekaakertaa ja hyvinhän se Lylly ne veti. Lisäksi otimma keinua ja vähän jotain muuta humputtelua.

Ruuti tuli taas meille hoitoon ja nehän pisti ihan ranttaliksi nämä kaksi huligaania. Kävin tallilla n. 2h ja sillävälin Lilli ja Ruuti olivat pitäneet oman mätsärin ja agilityharkat. Olivat ottaneet reeniliivin taskusta sinisiä nauhoja jakaneet niitä toisilleen, kynällä kirjoitettiin tulokset ylös ja siinä tohinassahan se kynä sitten oli mennyt muusiksi. Agilityä otettiin sohvilla (oivia hyppy-esteitä) ja palkattiin sitten makupala-alustalla joka myöskin kaivettiin liivin taskusta. Siinä tohinassa sohvatyynyt sitten levisivät pitkin olohuonetta. Kumpikaan näistä koirista ei yksikseen harrasta moista, mutta yhdessä he ovat aikamoinen ryhmärämä. Läksimme sitten kohti activedogin treenejä. Reenit menivät ihan penkin alle, Jossu oli mukana kuvaamassa ja videokamerasta loppui akku (onneksi!) heti alkuunsa. Aluksi otimme kontakteja keinulla ja A-esteellä, keppejä sekä takaleikkauksia putkeen. Kaikkimän  oikein hyvin (tyyntä myrskyn edellä)...Sitten rataharkan pariin ja Lilli lähti lapasesta niin että hurlumhei vain. Otus kuumui ihan hiiteen ja säntäili minne sattuu (kohti Jossun syliä) joten saattaa olla etten ota Tommia tai Jossua enää activen reeneihin kun Lillin keskittyminen menee ihan persiilleen jos on jotain tuttuja katsomassa. Vähän vaikeaa opettaa koiralle uusia asioita kun häntäheiluu ja silmät pyörii päässä ympäri kun ois niin kiva mennä sekoilemaan muualle :D Jäähdyttely lenkillä oli taas palautettava otuksia ruotuun. Ruuti rakastui vähän liiaksi aussie Nemoon ja Lilli oli hirveän mustasukkainen asiasta!  Ruuti siis seurasi Nemoa nenä kiinni persuksissa ja Lilli räyhäsi Ruutille ja hyökki sen niskaan että pois siitä, sun täytyy lekkiä vain MINUN kanssa! Molemmat päätyivät sitten remminnokkaan kiinni kun ei kerta osata käyttäytyä siivosti.

Lauantaina menimme sitten Seijan tokoon. Molemmilla sekä Ruutilla että Lillillä meni paikallaolot aika mukavasti. (ehkä ne olivat jo riehkanneet niin paljon että oli hyvä vaan hetkeksi päästä makaamaan paikoillaan) Sitten otimme jääviä liikkeitä jossa Lilli edelleenkin tarjoaa seisomista, joten autoin sitä ihan kädellä että saatiin liikkeestä maahanmeno takaisin kuosiin. Seuraamiskaavio oli lyhyt ja muuten meni nätisti mutta täyskäännös ei oikein pelittänyt kunnolla, joten imuttelin sitten että löytyisi otukselle oikea paikka. (meinasi jätättää hirmuna käännöksen aikana) Tämä oli viimeinen kerta Seijan kurssilla, ja tarkoituksena olisi jatkaa tokoilua myöhemmin.