On se vaan niin helppoa ruokkia koirat oikein, järjestää niille liikuntaa ja kehittää kuntoa. Voi kun tuo oman kunnon hoitaminen olisi yhtä helppoa ;) Kajaanissa käytiin kisaamassa agilitya ja näytelmäturistina. Agilityssa vedettiin ihan mukavasti mutta harmillisesti sijoitus 2 ja agilitysertistä jäätiin jotain 0,4-0,5 sekuntia?. Toisaalta tällä treenimäärällä pitäisi olla tosi tyytyväinen tuohonkin suoritukseen. Kun vaan ajatus pysyisi kasassa, ohjaus olisi selkeää ja oisaisin juosta kunnolla niin Lilli ois ihan tykki. Mutta eiköhän meillä vielä joskus tärppää ;) Näytelmistä vielä sen verran että en ole ihan heti viemässä omia koiria näytelmiin. Mätsäriin voin viedä kun siellä on sentään jotain palkintoja ja myös kevyet ruoskahännät saattavat pärjätä siellä.

Tässäpä video kisasta: Tuhannet kiitokset kuvaajalle ;)!

Ja Lilli hotellissa töröttömässä, meidän huoneessa oli "olohuone" ja kaksi kylppäriä, huippua!

Onneksi tienattiin sentään pennulle ruokaa ;)

Muutakin ollaan puuhasteltu. Treeneissä on käyty vähän siellä sun täällä, eniten varmaan olen treenannut itseäni salilla, jumpassa ja tänään kokeilin kahvakuula tuntia. Oli kyllä niin pätevä tunti että hiki valui niin paljon että piti välillä pyyhkiä silmät että näki eteen. Koirienkin kanssa ollaan toki treenailtu. Uskon että tuohon agilityyn vaan on eniten hyötyä siitä että ohjaajalla kestäisi kunto ja ajatukset pysyisi kasassta ja riskejäkin pitäisi uskaltaa tehdä. Lilli on tekniksesti aika osaava mutta pientä hiomista tietysti on siellä täällä. Empun kanssa päästiin menemään activen harkoissakin täyskorkeaa keinua. Kontaktit ja kepit on suhteellisen hyvät mutta haluan niille vielä varmuutta ennenkuin kisoihin suunnataan. Ensi lauantaina olisi Emmalle tarjolla epikset ainakin. Kellykin on treenannut, lähinnä maahanmenoa, istumista, omaa nimeään, vähän putkea ja pussia sekä keinun rämpytystä. Kelly tuntuu tykkäävän kaikista ihmisistä ja olevan hirmu reipas likka. Osaa se jo käskyjäkin jonkun verran esim. maahan käskyllä se menee maahan, ja boksiin käskyllä se menee boksiin makaamaan ja odottamaan sinne ruokaa niin että makaa. Tulee myös omalla nimellään luokse. Kontaktia se ottaa sivulla ollessaan ihan itse ja siihen olen lisännyt sivu käskyä. Kelly myös köllöttää hyvin selällään kun leikkaan kynsiä, jos se alkaa pullikoimaan se rauhoittuu kyllä hyvin pian kun on hoksannut ettei muu auta. Fiksu pentu se on ja oppii varmasti vaikka ja mitä kun vain opettaisin ;)
 


"Sori äiskä kun mulla oli hirvee nälkä niin vahingossa tein reijän tuohon mätsärilaatikkoon ja söin pari luuta, sitten kun oli massu täynnä voitin sen punaisen ruusukkeen ja ihan vähän vaan maistelin sitä. Lopuksi sitten leikin vähän leluilla..."