Viimein uskaltauduimme treeneihin mukaan. Lillillä oli tassussa haava ja sitä on nyt tässä yritetty parannella. Voi vaan miettiä millaista on ottaa agia tommosen otuksen kanssa mitä on liikutettu aika vähän. Torstaina olimme häiriönä appelzeninpaimenkoira (mitenhän tämä kirjoitetaan?) Remun agitreeneissä, Remu on aika kova ääninen nuori uros koira jota pikkuhiljaa totuttelemme häiriöön treeneissä.

Tänään sitten läksimme reenailemaan activelle, myös koutsimme tarkisti että koiran liikkeet on varmasti puhtaat ja kevyet, jotenkin tuntuu ettei omalla silmällä osaa kunnolla katsoa. Harjoittelimme valssikäännöksiä ja takaleikkauksia. Lilli yritti aluksi rähjäillä minulle kun oli niin energioissaan, minä tollo kun otin jotain perusasentoja siellä kentänlaidalla niin Lilli oli heti radalla katselemassa minua eikä esteitä. Ei siis enää mitä tokoilua agikentillä. Laitoimme sitten wuban maaliin palkaksi ja pikkuhiljaa Lilli alkoi sitten käyttäytyä enemmän estehakuisesti. Virheitä tuli mutta taas kouluttelimme lähinnä ohjaajaa uusiin tekniikoihin, koira menee kyllä juuri sinne mihin sen ohjaakin. Myös kontaktit ja kepit meni kivasti, Lilli on ihana kun se ei sikaile kontakteilla. Pari kertaa tyttö yritti karata lähdöstä, ärähdin ilmeisesti aika kovalla äänellä ja hyvä ettei Lilli vajonnut maan alle hihihi. No ei muuta ku uusi ylipirteä "istu" käsky ja Lilli oli taas yhtä hurjapää kuin ennenkin. Pyysimme kotiläksyt Marilta koska treenit on nyt kesätauolla, ajattelimme reenailla itsenäisesti nyt kuitenni ja pikkuhiljaa alkaa nosteleen rimoja ylöspäin ja sitten kohti möllikisoja.

Nyt olisi tarkoitus lähteä Rokualle pk-lajien ja muiden hauskojen "juttujen" pariin viikonlopuksi. En vaan ehkä kehtaa hakua ottaa koska täysiä tykittäminen metsikössä ei välttämättä ole tuolle tassulle kovin hyvä juttu (en tiedä ylireagoinko koska se näyttää kyllä jo ihan normaalilta). Otamme siis vain jälkeä (ja siideriä), Lilli kulkee aika rauhallisesti jäljellä joten en usko että siitä on sille mitään haittaa. Käppäileehän tuo muutenkin jokapäivä metsässä, meidän talo kun on keskellä metsää. Mukana on onneksi kokeneita pk-ihmisiä joten toivotaan että saadaa jotain hyvää vinkkiä sieltä meidän treeneihin samalla. Niin ja onhan siellä ne karaokekisatkin...