Tämän viikon agitreenit oli peruttu, joten treenattiinpa tokoa sitten ihan urakalla. Ensin meillä oli torstaina Karoliinan ryhmässä viimeinen kerta. Otimme liikkuroituna luoksepäästävyyden, paikallaolon, liikkeestä maahanmenon ja luoksetulon. Lylly oli tomerana.

Seijan tokossa puolestaan otimme luoksepäästävyyden hampaitten kera ja se meni oikein kivasti. Paikallaolossa Lilli oli hieman levoton ja kävinkin palkkaamassa melkoisesti heti kun tuli rauhallinen hetki. Lilli siis meinasi vinkua ja liikuskella rauhattomasti. Sitten otimme pienen seuraamiskaavion ensin hihnassa ja sitten irti. Seuraaminen alkoi olla jo aika hyvää, tässä ryhmässä on tosi kiva treenata kun kaikki koirat on niin "hyviä" ja hiljaisia. Sitten reenailimme vielä luoksetuloa ja liikkeestä maahanmenoa ja seisomista, molemmat män ihan jees. Lilli on niin säpäkkä kaveri että halutessaan kyllä pystyy tosi nopeisiin suorituksiin.

Viikonloppuna meillä oli sitten Sirja Dimitrofin tokovalmennus jossa kukin koirakko teki hommia yksi kerrallaan. Ohjelmassa oli kontaktiharjoituksia ja seuraamiskaavio. Seuraaminen meni melkosen hyvin, autoin käännöksissä makupalalla. Sitten otimme pätkiä seuraamista niin että namit kokoajan taskussa ja sekin meni sen verta hyvin että saimmekin makupalakiellon, jaiks. Imuttelu on niin kivaa ja ihanaa hehhee. Lilli kyllä tekee hommia ilman makupalaakin ja on tyytyväinen kun sitä vain kehutaan äänellä. Palkkasin myös patukalla ja sekin on kyllä nulikalle oikein mieluinen palkka. Ensi kerraksi pitäisi keksiä jokin asia mitä haluttaisiin treenata, tai jos on jokin ongelma niin sitä. Ei vaan ole mitään ongelmaa muualla kuin ohjaajassa että joudun varmaan menemään ilman koiraa treeneihin harjoittelemaan liikkurin kanssa liikkumista, ryhdin suorassa pitämistä, käsiohjaus pois/sekopäiset pakkoliikkeet käsistä, katseen pitäminen edessä jne. Siksi tykkään ratsastuksesta kun siinä tulee kokoajan sitä kommenttia jos jokin istunnassa mättää tms. Kun yleensä ne kaikki vammailut tulee juuri meikältä eikä nuilta elukoilta. Muttamutta, ei se huonostikkaan mennyt. Lilli on taitava koiruus ja ihanan innokas ja aina valmis tekemään hommia, ei tarvi pakottaa eikä houkutella hommiin, ihana otus!

Tänään olin päivän mätsärissä töissä ja kävin Ruutin kanssa kehässäkin pyörimässä. Ruuti tykkäsi hirveästi tuomarina olleesta Jussista ja olisi kokoajan halunnut mennä morjenstamaan. Muuten esiintyminen meni ihan jees (siis minun mielestä, näyttelyekspertit voivat olla asiasta monta mieltä ;)), kehä vaan oli noin isolle koiralle hitusen liian pieni. Mutta meikälle piisaa se että koira seisoo, antaa käsitellä hyvin ja liikkuu eteenpäin. Muulle ei niin justiinsa ;) Ruuti sai punaisen nauhan ja loppukehässä vielä pari tikkuluuta palkinnoksi. Tässäpä vielä Ruttusesta kuva: