Pitkän harkinnan jälkeen päädyin siihen että Kellyleissöni saa alkaa emokoiraksi. Uros oli ollut minulla jo monta vuotta mielessä. Tuttu koira joka on pennusta asti ollut selväpäinen ja hieno koira. Urokseksi valikoitui siis Nemo eli Eyespy Lewis. Tässä Nemo koiranetissä: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=ER48914/11&R=297 ja tässä Nemon Viettitestistä video. https://www.youtube.com/watch?v=Y76mTk1vhDg

rakkaus.jpg

Rakastavaisten tapaaminen nro.1. Keevy ja Nemo paimensivat ja Nemon edellisestä pentueesta oleva Kiri koira paimensi myös. Treffit nro. 2 on ensi viikon maanantainen kun pariskunta silmäpeilataan taas. Kellyllä alkoi jo juoksut niin varmaankin astutus olisi sitten seuraavalla viikolla.

Sitten infoa vanhemmista.

Kellyn lonkat: B/B, Nemon lonkat A/A. Molemmilla 0/0 kyynäreet ja molemmilta kuvattu olat eikä kummallakaan ole ocd-muutoksia. Myös silmät on olleet aikaisemmissa peilauksissa molemmilla terveet ja ne tutkitaan ensin maanantaina uudestaan. Molemmat ovat kevyitä ja nopeita koiria, painoa löytyy reilut 17kg molemmilta ja korkeutta silmämääräisesti katsottuna 52-53cm. Eli suht. pieniä ja kompakteja koiria. Isohkoa bordercollieta en itse halua jalostaa koska olen agilityharrastaja ja minusta tuo koko siihen lajiin juuri passeli. Paimennuksessa taas asenne ratkaisee ei koko. Molempien paimennustyyli on ns. nummipaimen omaan silmääni. Tämä tarkoittaa sitä että niillä on hyvät ja pitkät hakukaaret. Kelly on hakenut 1,5km päästä karanneita lampaita. Nemo on herkkä ohjaukselle ja tosi kuuliainen. Nemo on varmasti helppo opettaa pillille koska se kuuntelee niin hyvin ja vire on juuri sopiva, ei liian korkea. Näillä koirilla ei keitä kiinni ihan helposti. Kelly on ohjaukselle juntturampi mutta se on onkin tehnyt enemmän kotitilan töitä. Kelly uskoo kyllä kun sanotaan ja se ei luovuta koskaan. Se mielummin vaikka kuolee sinne aitaukseen kuin jättäisi hommat tekemättä. Kellyllä on tarkoitus myöhemmin kisata myös paimennuksessa, kunhan laiska omistaja jaksaa opettaa sen käskyt pillille. Tai sitten otan Nemon lainaksi ja kilpailen sillä, se on niin kuuliainen ja hyvinkoulutettu että oppisi pillin varmana yhdessä päivässä. Kellyllä on aika kova sukutaulu ja siellä on ihan MM-kisoissa pyörineitä koiria. Olisi suoranainen vääryys että en veisi sitä kilpailemaan koska se on oikeasti melkoinen tykki lajiin. 

Molemmat vanhemmat harrastaa myös agilitya. Ne ovat nopeita ja niillä pysyy pääkasassa. Nemon etenemä yhdessä kilpailussa oli 5,5, joten aikamoista kyytiä taitaa sekin jätkä painattaa. Kelly menee niin nopeaa että ohjaajalla on vielä juoksukoulu siinävaiheessa että kisakentille ei vielä mennä. Kelly on hiljaa radalla, ei huuda eikä mekkaloi eikä pudottele rimoja vaan on tarkka jaloistaan. Toimintakyky on hyvin päällä mm. kontaktiesteillä ja se ei roiski kontakteja vaan keskittyy tekemään ne oikein.

Nemo on lisäksi kilpaillut tokoa. Kellykin osaa tokoa mutta kilpailen sillä sitä lajia vasta eläkkeellä, nyt keskitymme vauhtilajeihin. Kelly toimii hyvin myös jäljellä ja hakuhommissa. Nenä toimii hyvin ja se rakastaa maalimiehiä. Aivan sama onko maalimiehellä edes palkkaa koska Kelly palkkaantuu jo siitä että saa hössöttää maalimiehen kanssa mukavia. Kellylle ei ole koskaan käytetty haamuja vaan se on alusta asti opetettu lähteä itsenäisesti etsimään metsään. Noin nopealla koiralla en halua riekuttaa sitä keskilinjalla vaan haluan että se itsenäisesti ja sinnikkäästi etsii maalimiehen ilman mitään kommervekkejä. Terveiset Wiliam Hallinille hyvistä nettineuvoista ;)

Molemmat vanhemmat ovat avoimia ja reippaita ja kestävät hyvin laukaukset. Molemmat rakastavat lapsia. Kelly on kilpaillut myös junior handler kisoissa. Kummallakaan ei ole eroahdistusta eivätkä ne tuohoa kotona mitään. Molemmilla on on/off kytkin. Kotona nukutaan ja säästetään voimia tuleviin koitoksiin. Kuvia ja videoita lisäilen tänne myöhemmin!

Pennuista voi kysellä lisätietoja esim. facebookista minulta tai Nemon omistajalta. Myös sähköpostilla voi ottaa yhteyttä koirakoulutus(a)gmail.com. Pennut myydään rekisteröitynä, silmäpeilattuina, ell. tarkastettuina, madotettuina ja kasvattajan tuella. Minusta saa seuraa harrastuksiin ja paimennusjuttuihin. Pennyt myydään harrastaviin koteihin koska bc rakastaa äksöniä.