Voi auts miten ihania kuvia saatiin Kiteen leiriltä. Lilli on kyllä niin maailman kaunein koira. Kotona se näyttää joskus ihan myyrältä mutta kuvissa se on aina niin viisaan ja kauniin näköinen. Tai vaihtoehtoisesti sillä on joku ihan hullu ilme naamallaan. Ja kyllä tuo mustatrikki on kyllä aussienväreistä kaunein, ei vaan mahda mitään :)

Pitäs varmaan viedä se näyttelyyn jos se vaan jonkun muunkin mielestä olisi sievä, pakko sen on olla :D

Empustakin saatiin vauhdikkaita kuvia. Myös Emman väristä tykkään paljon, varsinkin talvella se on kaunis kun väri on tummempi, kesällä se tuuppaa hieman vaalenemaan auringossa.

Niin ja olihan niitä uutisiakin, käytiin tänään Lillin kanssa BH-kokeessa. Sää oli tänään kuin jossain trooppisessa sademetsässä. Sadetta, ukkosta, auringonpaistettu, kosteaa. Aamulla satoi ihan kaatamalla mutta kun meidän vuoro oli mennä liikkeitä suorittamaan sää selkenikin mukavasti, kenttä toki oli vähän litku mutta eipä se meitä haitannu. Lilli suoritti liikkeet mukavasti erinomaisin/erittäin hyvin arvosteluin, ainoastaan luoksetulo oli hyvä koska Lilli tuli suoraan sivulle jostain kumman syystä. Itse varmaan kävelin ihan vinoon kokoajan ja seuruu ei ehkä ollut ihan parasta mitä me osataan. Tuomari tykkäs meidän käännöksistä ja perusasennoista ja yleisvaikutelmallisesti muutenkin kaikesta mitä me tehtiin. Kait nuo leirillä treenatut nopeat sivu-käskyn tottelemiset oli Lillin mielestä niin hienoja että oli kiva tulla sivuun. Tai sitten minä olin vaan niin painostava raivopää että eteen ei uskalla tulla. Kuulemma olin näyttänyt kokeessa joltain sekopäiseltä maratoonarilta.

Kaupunkiosuudessa Lilli oli rauhallinen aina kun olimme jossain tehtäväpisteessä, väleissä se yritti vetää hihnassa koska hihnassahan on niin ihanaa vetää. En jaksanut seurauttaa sitä käskyllä koska mielestäni kaupunkiosuudessa testataan koiraa häiriöihin eikä tehdä seuraamista. Tuomarin kättelyn jälkeen oli iso henkilöryhmä kättelyineen missä keskutelimme mm. paimennuksesta ja siitä että Lilli on maalaistollo. Siirtä siirryimme pyörätielle mistä takaa tulivat lenkkeilijät, koira, ja pirikelloa soittava pyöräilijä. Siitä siirtyminen ekalle autolle missä jauhoimme puutaheinää. Seuraavalla autolla ovi paiskattii edessämme kiinni ja auto käynnistettiin. Lilli rakastaa autoja, ne on mahtavia vekottimia. Toki se käyttäytyi siitä huolimatta ihanan rauhallisesti. Sitten koira kiinni puuhun pyörätien laitaan ja itse piiloon. Lilli istua napotti siellä kun koira meni ohi. Sitä nyt ei muutenkaan vieraat koirat kiinnosta joten miksipä nytkään. Lopuksi tuomari sanoikin meille että kyllä ne maalaiskoirat on parhaita näissä kaupunkiosuuksissa vaikkei paljon ko. asioista olekkaan kokemusta ne silti tekee siististi hommia eikä välitä ärsykkeistä. Lilli oli kyllä aika cool. Odotellessa treenasimme parkouria kunnantalon penkeillä ja kaiteilla ja kehittelimme kisakavereidemme kanssa ihmeellisiä koiratanssi liikkeitä. Mukava oli kyllä kokeessa olla kun järjestäjät, tuomari ja kisaajat oli niin lepposaa väkeä.

Että nyt vaan niitä maastoja treenaamaan ;)